Caraş-Severin, Romania

ADVERTORIAL. Gustul şi mirosul acestui produs sunt inconfundabile. E primăvară! Şi ce merge mai bine cu o legătură de leurdă sau de ceapă verde, sau alături de nişte ridichi proaspete? ŞUNCA DE CASĂ de la AGIL. O specialitate premium, creată pentru a satisface chiar şi cele mai exigente gusturi. Conţine doar pulpă de porc si un praf de sare şi se serveşte tăiată în felii subţiri. Vă prezentăm şi o reţetă delicioasă!
Sufleu de cartofi cu şuncă AGIL

Pentru 4 porţii ai nevoie de- un kilogram de cartofi fierţi, o linguriţă de seminţe de chimen, 200 de grame de ceapă, 40 de grame de unt, sare, piper măcinat, o linguriţă de cimbrişor uscat, o linguriţă de oregano, 200 de grame de şuncă de casă de la AGIL, o jumătate de chiflă uscată, 100 de grame de caşcaval, 3 ouă, 375 de ml de lapte, nucşoară rasă şi grăsime pentru ungerea tăvii de copt.

Mod de preparare

Se spală cartofii, se pun la fiert într-o oală pentru 25 de minute. Apa trebuie să acopere cartofii, iar vasul să aibă capac. În tot acest timp se curăţă ceapa şi se taie în rondele subţiri. Ceapa se prăjeşte în ulei. Se adaugă peste aceasta sare, piper, cimbrişor şi oregano. Şunca de casă de la AGIL se taie în bucăţele mici, se mărunteşte chifla uscată. Caşcavalul se dă pe o răzătoare mare şi se amestecă împreună cu pesmetul obţinut prin mărunţirea chiflei. Se bat ouăle, se adaugă laptele, se presară piper, sare şi nucşoară. Se încălzeşte cuptorul la temperatura de 200 de grade Celsius. Se unge cu grăsime un vas pentru copt, apoi se scurg cartofii de apă, se curăţă şi se taie în rondele. Se aşază cartofii în tavă, în ritm alternativ cu bucăţi de şuncă AGIL şi ceapă. Pe deasupra se adaugă amestecul de ouă şi lapte, peste acest amestec se adaugă pesmetul. Se ţine sufletul în cuptor preţ de 30-40 de minute. Suprafaţa sufleului trebuie să fie uşor maronie.