Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – CS Caraş-Severin a învins pentru prima oară pe Bucovina Suceava în acest sezon al Ligii Naţionale scor 25-12 (13-4).

Aflată în situaţia de neinvidiat de a lupta pentru salvarea de la retrogradare, echipa cărăşeană joacă în play-out, în grupa locurilor 10-12, şi are şanse minime de a evita barajul cu echipele din Divizia A.

Fără victorie în faza a doua din play-out, dar şi fără să bifeze vreun succes în actuala stagiune în faţa echipei Universitatea Bucovina Suceava, CS Caraş-Severin şi-a luat o binemeritată revanşă la ultima apariţie oficială pe teren propriu în acest sezon. După ce au pierdut la limită la Suceava, scor 23-24, şi au cedat şi pe teren propriu, cu 29-32 în faţa echipei CSM Bucureşti, elevii antrenorului Aihan Omer îşi doreau o victorie la despărţirea de publicul local. Ceea ce s-a şi întâmplat şi încă într-o manieră categorică, la o diferenţă de scor pe care nimeni nu ar fi anticipat-o. şi totul pe fondul unui joc sub aşteptări al sucevenilor, de care handbaliştii cărăşeni au profitat din plin.

Portarul Emilian Marocico a făcut minuni între buturi, iar Tudor Marta a fost omul-spectacol, cu fazele meciului, câte una pe repriză, cu o aeriană şi o piruetă în aer. Dacă începutul meciului a aparţinut echipei din Suceava, care a condus cu 3-1 în minutul 8, încet-încet oaspeţii s-au stins şi la conducere s-au aflat apoi doar gazdele, care şi-au mărit avantajul în ritm ameţitor, până la un maxim de 14 goluri în partea a doua a întâlnirii. Păcat de cartonaşul roşu primit de Ioan Stan în minutul 36, ceea ce i-ar putea atrage o nouă suspendare interului cărăşenilor. A absentat la meciul cu CSU Suceava interul Demis Grigoraş, accidentat. Ultimul meci din play-out pentru CS Caraş-Severin va fi sâmbătă, 24 mai, în deplasare la CSM Bucureşti. După care, cel mai probabil, cărăşenii vor evolua în meciurile de baraj, cu aceeaşi CSU Suceava, iar din Divizia A, cu CSM Călăraşi şi, se pare, HC Piteşti, primele două clasate urmând să completeze tabloul celor 14 echipe ce se vor alinia la startul viitoarei ediţii a Ligii Naţionale.

CS Caraş-Severin: Marocico, Ionescu, Sămînţă – Marta (8), Vaidasigan (5), Petrea (4), Sas (2), Grozăvescu (2), Rohozneanu (2), Adi Ionescu (1), Stan (1), Pârvan, Turcu. Antrenor: Aihan Omer.

Adaugă comentariu