Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEŞ – Mai mulţi caransebeșeni, care au ales să se scape de molozul din construcții la întâmplare, au fost amendați de Poliția Locală.

În ultima vreme, trei astfel de cetățeni certați cu spiritul civic și-au depozitat deșeurile din construcții pe unde au apucat, în ciuda apelurilor făcute de municipalitate, care a avertizat că va trece la sancțiuni, conform HCL 15/2008 ce stipulează printre altele măsurile pentru asigurarea curățeniei și ordinii în municipiul Caransebeș.

„În zona Caromet a fost depistat numitul S.C., domiciliat în Caransebeș, care arunca moloz și materiale de construcții rezultate în urma demolărilor. În urma identificării autoutilitarei cu nr. CS 04 SEL, acesta a fost invitat la sediul Poliției Locale, unde a fost întocmit procesul verbal de contravenție, fiind sancționat cu 300 de lei. Pe str. Cazărmii, în zona cu spațiu verde din spatele blocului B6, au fost depozitați saci cu moloz. În urma verificărilor a fost identificat numitul G.A., din Caransebeș, care a fost sancționat contravențional, conform normelor legale, cu 500 de lei. De asemenea, în zona agricolă Teiuș, a fost depistat numitul S.M. care arunca moloz și care a fost sancționat contravențional cu 500 de lei”, informează Poliția Locală Caransebeș.

Conform HCL 15/2008, este interzisă aruncarea sau depozitarea pe străzi, trotuare, spații verzi, terenuri virane, pe malurile sau în apa râurilor Timiș și Sebeș, a gunoaielor menajere, a materialelor rezultate în urma lucrărilor de construcție, renovări, demolări, a obiectelor uzate de mobilier, obiectelor casnice sau a cauciucurilor. Cine încalcă această reglementare poate fi sancționat cu amendă cuprinsă între 250 și 500 de lei.

Administrația locală face, încă o dată, apel la spiritul civic al caransebeșenilor, ca în cazul în care sesizează astfel de cazuri de oameni certați cu bunul simț, să apeleze imediat numărul de telefon al Poliției Locale, 0255/515038, pentru a fi sancționați conform reglementărilor legale în vigoare. De asemenea, Poliția Locală Caransebeș va continua acțiunile de monitorizare a zonelor cu probleme în ce privește deșeurile aruncate la întâmplare, pentru a-i identifica și sancționa pe cei în cauză.