Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – La conferința de presă de după partida dintre CSM Reșița și CSC Dumbrăvița, scor final 2-1, antrenorul interimar Ștefan Bărboianu a dedicat victoria lui Călin Cheregi, fostul antrenor din Valea Domanului!

„A fost o victorie de moral, muncită de băieți, pentru că nu am trecut printr-o perioadă bună de când ne-am întors din cantonament. Ne-am lovit de o altă realitate, cea din Liga 2. Pentru noi a fost ceva ciudat, deoarece schimbarea echipei față de perioada de pregătire a fost una destul de dramatică. Vorbeam cu Călin Cheregi și pur și simplu nu găseam explicații. Am încercat să lucrez la moralul jucătorilor, deoarece tot ceea ce ne-a lipsit au fost atitudinea, curajul și mai ales orgoliul. Este păcat de munca pe care am făcut-o în cantonament, este păcat de toți acești minunați suporteri ai Reșiței și trebuie să arătam mai multă determinare. Cred că la acest meci cu Dumbrăvița am arătat altfel, deoarece fără muncă și determinare ne va fi foarte greu în Liga 2. Absolut toți băieții, dar și eu îi dedicăm această victorie lui Călin Cheregi. Chiar am vorbit toți în vestiar și am vrut să punctez acest lucru. Din suflet îi mulțumim pentru tot ceea ce a făcut pentru noi. Personal am avut foarte multe de învățat de la el și am avut o relație extraordinară. Partea de antrenorat este altceva. Victoria este și a lui Cheregi și îi dorim mult succes. Nu știu dacă va veni Flavius Stoican, Bobar știe mai bine. Cristi a vorbit cu mai mulți tehnicieni. Important este acum ca alegerea pe care o va face conducerea să fie inspirată pentru echipă. Din punctul meu de vedere, avem jucători cu niște calități fotbalistice extraordinare, doar că fotbalul se joacă cu curaj și determinare. Sper că vom avea cât mai repede un antrenor principal, deoarece orice zi care trece este una pierdută. Cel care va veni va avea o altă filozofie despre fotbal și acest lucru cere timp pentru a putea fi implementată. Ce puteam să le spun eu la băieți într-o singură zi? Doar sarcini tactice la tablă. Consider că la acest meci cu Dumbrăvița greșelile noastre i-au băgat în joc pe adversari. Mă bucură reacția băieților, care au revenit de la 0-1 și au câștigat meciul. O echipă mare revine mereu. Trebuie să ne gândim că această echipă a revenit în sezonul trecut în partidele cu Filiași și cu Deva. Deci jucătorii au putere să revină. Am avut emoții pe final, deoarece am scăpat la bara lor. La fel de bine am fi putut înscrie și noi la transversala lui Velcotă. Per ansamblu cred că victoria este una meritată.”, a declarat Ștefan Bărboianu, antrenorul secund de la CSM Reșița.

„Important este faptul că la acest meci am intrat foarte motivați în teren. Veneam după o perioadă foarte grea, deoarece să pierzi trei meciuri este foarte dificil din punct de vedere psihic. La acest joc am demonstrat că putem și trebuie să mergem mai departe și mai încrezători. Trebuie să obținem puncte cât mai multe. Se poate spune că ne-am luat revanșa față de Dumbrăvița, dar în principal mă bucură victoria. Acest succes îl dedicăm lui mister Călin Cheregi, deoarece este și munca lui!”, a spus și căpitanul reșițenilor, Marian Drăghiceanu.

JCS-Ștefan Moraru