Steaua şi U Cluj, depunctate în urma scandalului "Valiza cu bani" - Caon.ro

Caraş-Severin, Romania

Patronului Stelei, Gigi Becali, şi preşedintelui de la Universitatea Cluj, Anton Doboş, li s-a interzis orice activitate legată de fotbal şi accesul pe orice stadion din România pentru doi ani, la care se adaugă câte o amendă de 200.000 de lei pentru fiecare.

Implicaţi în scandal, fotbaliştii Gigel Coman şi Petre Marin au fost suspendaţi şi ei câte şase luni şi a primit fiecare câte o amendă în valoare de 180.000 de lei.

Membrii Comisiei de Disciplină au considerat nefondată sesizarea FRF în legătură cu Tea Sponte şi Dorin Goga.

Deciziile Comisiei de Disciplină pot fi atacate mai departe, pe plan intern, la Comisia de Apel şi Curtea de Arbitraj pentru Fotbal.

Ultimul for de judecată, pe plan internaţional, este Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) de la Laussane.

Depunctarea nu afectează însă clasamentul. Conform lui Valentin Alexandru, secretarul general al Ligii Profesioniste de Fotbal, depunctarea se va aplica la ediţia 2007-2008, ceea ce însemnă că Steaua a încheiat sezonul tot pe locul 2, cu 7 puncte mai mult decât ocupanta locului trei, Rapid.

Comisia de Disciplină s-a sesizat în acest caz după ce DNA a anunţat, în data de 9 mai, că a început urmărirea penală împotriva lui Gigi Becali pentru dare de mită şi a lui Anton Doboş pentru complicitate la luare de mită, alte două persoane fiind anchetate pentru complicitate la dare şi luare de mită. Cele două persoane sunt Teia Sponte, persoană din anturajul lui Becali – în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de complicitate la dare de mită – şi Traian Bendorfean, cunoştinţă a lui Doboş, cercetat pentru complicitate la luare de mită.

În perioada 5-7 mai 2008, Becali a oferit direct şi indirect suma de 1,7 milioane euro lui Doboş Anton, preşedintele clubului Universitatea Cluj, precum şi unor jucători ai acestei echipe, pentru ca, în ultima etapă a campionatului de fotbal al României 2007-2008, din data de 7 mai 2008, clubul universitar să îşi apere corect şansele de joc şi să facă tot ce este posibil pentru a obţine cel puţin un rezultat de egalitate în meciul cu echipa CFR Cluj, contracandidata echipei FC Steaua Bucureşti la câştigarea titlului de campioană. În aceste activităţi a fost angrenat şi Traian Bendorfean, informează DNA.

Sursa: NewsIn