Caraş-Severin, Romania

BĂILE HERCULANE – De mai mult timp s-a tot discutat despre necesitatea înfiinţării unui centru de permanenţă în staţiunea de pe Valea Cernei, asta datorită numărului mare de turişti care vin în special în sezonul estival, aşa cum a precizat președintele-director general al Casei de Asigurări de Sănătate Caraș-Severin, dr. Gheorghe Stoichescu.

„Demersul vine ca urmare a discuțiilor purtate cu cetățenii de pe Valea Cernei și cu factorii de decizie din zonă. S-a ajuns la concluzia comună potrivit căreia zona are un aflux mare de persoane, iar asigurarea asistenței medicale primare este o prioritate“, a spus șeful CJAS Caraș-Severin.

Ca urmare, în ședința ordinară a Consiliului Local Băile Herculane a fost aprobată hotărârea pentru înființarea unui centru de permanență în localitate. Pentru a se familiariza cu prevederile legale în domeniu și cu procedurile pe acest segment, o delegație a forului administrativ din Herculane a purtat discuţii cu dr. Stoichescu, acesta precizând: „Colegii din Băile Herculane au dovedit interes în ceea ce privește modalitatea de a intra în legalitate și în contract, după ce vor fi puse la punct toate detaliile necesare. Am înțeles că viitorul centru va funcționa într-un imobil de pe strada Trandafirilor. Consilierii locali prezenți la Reșița s-au informat și cu privire la avizele și autorizațiile ce trebuie obținute, dar și despre condițiile de eligibilitate pentru ca centrul de permanență ce va funcționa în Herculane să intre în relații contractuale cu Casa de Asigurări de Sănătate Caraș-Severin“.

A.G.