Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEȘ – E noua propunere care vine din partea asociației deținătoare a stadionului din Teiuș. Propunerea a fost transmisă administrației locale printr-un consilier local, într-o ședință pe tema bugetului pe 2023, la care au participat conducerea municipalității și mai mulți aleși locali!

Concret, asociația condusă de Alexandru Silvășan ar fi dispusă să cedeze stadionul CFR contra unor terenuri în zone propice investițiilor, unde metrul pătrat e destul de scump, de lângă TMD Friction sau aeroport. Asta după ce, în urmă cu câteva luni, Silvășan cerea 9 milioane de euro pentru perioada în care primăria a avut stadionul în proprietate, sumă redusă la finalul anului trecut de fostul șef de regională CFR la 2 milioane de euro. Ideea unui schimb nu e rea, au spus unii dintre cei prezenți, alții nu au fost prea încântați, spunând cu o tentă de ironie că „își mai face (Silvășan – n.r.) un stadion la aeroport”, că asociația „nu și-a plătit nici impozitul pe teren” la bugetul local sau că decizia magistraților care i-au dat stadionul lui Silvășan e de „noaptea minții”.

Dacă se va ajunge la schimbul stadion contra terenuri rămâne de văzut. Între timp însă, primăria se pregătește să conteste dreptul de proprietate asupra stadionului al asociației din Valea Bistrei, mai exact să conteste în instanță actele prin care stadionul a ajuns în patrimoniul asociației. În acest sens, aleșii locali trebuie să decidă la ședința de mâine dacă Primăria Caransebeș încheie un contract de asistență juridică cu un cabinet de avocatură din Timișoara, în cauza ce va avea ca obiect modul cum a fost modificată componența Asociației Sportive Municipale Fotbal Caransebeș, din care a făcut parte până la un moment și municipalitatea caransebeșeană.

JCS-R.M.

FOTO: Arhivă Caon