Pe ordinea de zi a şedinţei de lucru a Comisiei Judeţene de Acţiune Împotriva Violenţei în Sport, fiecare dintre preşedinţii asociaţiilor judeţene pe ramuri de sport au avut ocazia de a spune problemele cu care s-au confruntat încă de la începutul anului. Pe ordinea de zi s-au aflat printre altele: prezentarea raportului de către asociaţiile sportive judeţene privind prevenirea şi combaterea violenţei în sport şi evidenţa omologării bazelor sportive cu ocazia reluării campionatelor.
Un alt punct fierbinte, intens dezbătut de către membrii comisiei a făcut referire la actele de indisciplină şi violenţă petrecute la partida de fotbal dintre AS Hercules Băile Herculane – Minerul Anina, din etapa I a Ligii a IV-a de fotbal. „A fost un eveniment pe care cu siguranţă îl regretă părţile implicate, şi sunt convins că organele abilitate vor da verdictul pe măsura faptelor comise“, spunea Adrian Cocoş, preşedintele AJF Caraş-Severin.
O altă problemă spinoasă a fost şi cea a omologărilor terenurilor de fotbal din Caraş-Severin, atât din liga a V-a, a IV-a cât şi a III-a, cea mai mare problemă având-o până în acest moment stadionul echipei Muncitorul care evoluează în Liga a III-a şi are nevoie de alte bareme pentru a fi omologat, dar şi micile terenuri din satele şi comunele care evoluează în Liga a V-a de fotbal.
Pe de altă parte, la şedinţă au participat şi reprezentanţii Poliţiei, Jandarmeriei, Pompierilor, fiecare dintre ei specificând în raportul prezentat activitatea acestor instituţii şi măsurile preventive sau de constatare a acţiunilor de violenţă cu care s-au confruntat de-a lungul acestui an.
În încheiere, toată lumea, de la reprezentantul CJ Caraş-Severin, a Direcţiei de Sport, până la Academia Olimpică Română, filiala Caraş-Severin, care promovează spiritul de fair-play în toate ramurile de sport, au ajuns la aceeaşi concluzie: În sport, violenţa fizică şi cea verbală nu are ce căuta. Iar noi nu putem decât saluta iniţiativele de a spune NU violenţei în sport.
Camelia Giuca
[email protected]