Caraş-Severin, Romania

ROMÂNIA – Peste 150.000 de gospodării vor avea panouri fotovoltaice, până la finele anului, printr-un nou program guvernamental finanțat cu 3 miliarde lei! 

„Am simplificat pașii administrativi prin care beneficiarii vor accesa aceste fonduri, astfel încât oamenii să devină mai repede prosumatori, iar România să crească producția de energie regenerabilă. Tot în zona energetică, de mâine, 1 februarie, începe distribuirea ajutoarelor pentru plata facturilor la electricitate, gaz și încălzire. Pe lângă plata la oficiul poștal și direct la poștaș, am creat cadrul legal prin care beneficiarii vor folosi aceste tichete și pentru plata online a facturilor.
Am mai aprobat două ordonanțe esențiale pentru funcționarea sistemului de cloud guvernamental. Este necesar să digitalizăm cât mai mult din administrația publică, pentru ca România să facă pași serioși în direcția debirocratizării și a modernizării. Tot în ședința de azi, am aprobat un act normativ prin care asigurăm un buget de 210 milioane euro, care vor fi investiți în sistemul public de sănătate. După realizarea acestor investiții, românii vor beneficia de servicii sanitare de o mai bună calitate, în unități spitalicești care vor fi dotate cu echipamente medicale de ultimă generație.”, a spus premierul României, președinte al Partidului Național Liberal Nicolae Ionel Ciucă.