Caraş-Severin, Romania

FOROTIC – Asta susţine primarul comunei Forotic, Alexandru Sporea, cu privire la refacerea DJ 572. Circa 100.075.057,53 lei vor fi investiţi în lucrările de reabilitare ale acestui drum judeţean!

În urmă cu doar două săptămâni a fost predat amplasamentul DJ 572 care se află pe raza localităţilor Forotic şi Doclin, către Ministerul Dezvoltării, prin Compania Naţională de Investiţii (CNI). Investiţia se ridică la circa 100.075.057,53 lei inclusiv TVA, din care de la bugetul local, suma aprobată este de 509.361,78 lei.

Potrivit primarului Sporea, proiectul este unul vast, cuprinzând de altfel şi refacerea tronsoanelor din intravilanul localităților cu șanțuri betonate, poduri, podețe și accesul la proprietăți. Pentru proiectare, perioada este de 3 luni, spune edilul, iar în ceea ce priveşte durata de execuţie a lucrărilor, aceasta va fi de aproximativ 21 de luni. După 30 de ani, iată că un vis al locuitorilor din Forotic va deveni realitate, mai susţine primarul Alexandru Sporea.

„În data de 20.06.2022 a fost predat amplasamentul Drumului Județean 572 de pe raza localităţilor Forotic şi Doclin către Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, prin Compania Națională de Investiții. Au fost aprobați indicatorii tehnico-economici ai obiectivului de investiții «Reabilitare, refacere și modernizare DJ 572, Comorâște-limită cu județul Timiș, județul Caraș-Severin». Valoarea totală a obiectivului de investiție este de 100.075.057,53 lei inclusiv TVA, din care se aprobă finanțarea din bugetul local în sumă de 509.361,78 lei inclusiv TVA. Durata de proiectare este de 3 luni, iar durata de execuție de 21 luni. Proiectul cuprinde inclusiv refacerea tronsoanelor din intravilanul localităților cu șanțuri betonate, poduri, podețe și accesul la proprietăți. Începe din Comorâște intersecție cu DN 57 – Forotic – Brezon – Surducu Mare – Doclin până la intersecția spre localitatea Tirol, circa 16,25 km. Podurile și podețele vor fi reconstruite, iar în perioada următoare vom identifica rute ocolitoare pentru devierea circulației fie pe străzile din intravilan, fie extravilan. Un vis care va deveni realitate după 30 de ani pentru noi, locuitorii comunei Forotic“, a mai arătat edilul.

JCS-Nicoleta Moraru