Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Reprezentanții Spitalului de Boli Infecțioase “Victor Babeș” Timișoara, unde, în momentul de față, 75 la sută dintre pacienți cu COVID-19 care sunt internați sunt din alte județe, au trimis documente către autorități (Direcții de Sănătate Publică, Ministerul Sănătății și Prefectura Timiș) în care cer ca județele limitrofe să-și întocmească „planul alb” și să trateze și să testeze pacienții cu COVID-19 în spitalele lor!

Practic, potrivit colegilor de la tion.ro, cererea reprezentanților spitalului este ca în unitatea sanitară să fie internați, de acum încolo, doar pacienți din Timiș cu COVID-19 și le cer reprezentanților spitalelor din Caraș-Severin, Arad și Hunedoara să pună planul alb în aplicare.

„Am trimis documente în acest sens către Ministerul Sănătății, Direcțiile de Sănătate Publică din toate cele patru județe și Prefectura Timiș. 75 la sută dintre pacienți internați la noi în spital cu COVID-19 sunt din alte județe. Considerăm că este necesară aplicarea planului alb la nivelul tuturor județelor”, a spus Voichița Lăzureanu, manager al Spitalului “Victor Babeș” din Timișoara.

Cererea reprezentanților Spitalului “Victor Babeș” din Timișoara vine ca o măsură preventivă, ținând cont de faptul că epidemiologii din România au declarat că se așteaptă ca numărul bolnavilor cu COVID-19 să crească până la Paști. Reprezentanții spitalului vor să se asigure că vor fi destule locuri pentru populația pe care o deservesc în mod direct – cea a județului Timiș.

JCS- N.C.