Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Reprezentanții Spitalului de Boli Infecțioase „Victor Babeș” Timișoara, unde, în momentul de față, 75 la sută dintre pacienți cu COVID-19 care sunt internați sunt din alte județe, au trimis documente către autorități (Direcții de Sănătate Publică, Ministerul Sănătății și Prefectura Timiș) în care cer ca județele limitrofe să-și întocmească „planul alb” și să trateze și să testeze pacienții cu COVID-19 în spitalele lor!

Practic, potrivit colegilor de la tion.ro, cererea reprezentanților spitalului este ca în unitatea sanitară să fie internați, de acum încolo, doar pacienți din Timiș cu COVID-19 și le cer reprezentanților spitalelor din Caraș-Severin, Arad și Hunedoara să pună planul alb în aplicare.

„Am trimis documente în acest sens către Ministerul Sănătății, Direcțiile de Sănătate Publică din toate cele patru județe și Prefectura Timiș. 75 la sută dintre pacienți internați la noi în spital cu COVID-19 sunt din alte județe. Considerăm că este necesară aplicarea planului alb la nivelul tuturor județelor”, a spus Voichița Lăzureanu, manager al Spitalului „Victor Babeș” din Timișoara.

Cererea reprezentanților Spitalului „Victor Babeș” din Timișoara vine ca o măsură preventivă, ținând cont de faptul că epidemiologii din România au declarat că se așteaptă ca numărul bolnavilor cu COVID-19 să crească până la Paști. Reprezentanții spitalului vor să se asigure că vor fi destule locuri pentru populația pe care o deservesc în mod direct – cea a județului Timiș.

JCS- N.C.

9 Comments

 1. Foarte urat gest! Și eu am donat zilele trecute prin transfer bancar ceva mai bine de 2 euro mai ales cu gândul ca vin pacienți din mai multe județe la ei și au nevoie de sprijin. Dacă știam ca vor proceda așa, donam suma spitalului din Reșița.

 2. Asa sunt unii…cand vine raul,nu mai exista solidaritate,e fiecare pentru el.
  Brusc timisorenii sunt mai deosebiti decat carasenii,aradenii sau hunedorenii.De unde naiba atata rautate si superioritate ??
  Se vor bate timisenii pe cele 9 paturi disponibile.
  Noi,cei din restul judetelor,speram sa nu avem nevoie de patur i de spital….Sanatate !

 3. E jenant.
  Si eu am donat prin sms dar nu despre asta e vorba acum.
  De unde pana unde medicii astia vorbesc despre pacientii proprii? Se cred medici de familie?
  Pacientii sunt pacienti si atat. Au fost vreo 5 spitale din tara desemnate pt tratarea pacientilor cu Covid19.
  Rusine sa le fie daca asa gandesc.

 4. da, ati donat pentru pacientii din cs care au fost tratati in tm. Nu e vina timisoarenilor ca voi aveti medici incompetenti, si nu vorbesc acum de tratarea coronavirusului, ci in general, orice urgenta pt care e nevoie de mai mult de 2 neuroni n-o mai pueti trata.

 5. stimabililor – stiti cu ce bani s-au construit spitalele in Romania ? -stiti normarea cu personal si cheltuielile /pat la spit. univ. si cel jud.? -stiti bine atributiile unui spit. univ. in ro. ? -stiti ca nemultumitii pot pleca si pot fi inlocuiti imediat de alti medici dedicati bolnavilor din ro.? -stiti ca primarul vostru(roibu?!)cinta in primarie ca si la chitara dupa ureche? -stiti ca PLANUL ALB este pt.toti ro.? – -s.a.m.d. !!! (PS …. internati numai pe cei ce locuiesc pe strada cu svb… )

Adaugă comentariu