Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Asta ne spune primarul Nelu Popa, care a reuşit să obţină aprobarea aleşilor reşiţenilor pentru a transfera două microcentrale de cartier spre două dintre staţionarele unităţii spitaliceşti! 

Condiţiile din spitalele din ţară au ajuns în vizorul autorităţilor abia după ce s-au produs câteva incendii în urma cărora au murit pacienţi sau după ce au apărut imagini online, aşa cum s-a întâmplat la Reşiţa. În plus, la Reşiţa, autorităţile au făcut public modul în care era cârpit boilerul de la Staţionarul 2, cu aşchii de lemn înfipte în spărturi. Lucrurile, însă, se vor schimba.

În urma celei mai recente şedinţe de consiliu local, primarul Ioan Popa a vrut să prezinte cetăţenilor un proiect de interes la acest capitol: „Este legat de transmiterea fără plată a unor bunuri aparţinând domeniului privat al municipiului Reşiţa către Spitalul Judeţean de Urgenţă, Staţionarul 1, Staţionarul 2, aflate în subordinea Consiliului Judeţean. Dacă ştiţi, avem de câţiva ani, câteva puncte termice modernizate şi unele dintre ele în stare de conservare, cu cazane de ultimă generaţie 1.000-3.000 de kilowaţi, pe care nu le folosim şi nici nu le-am folosit, şi am convenit împreună cu colegii mei de la Consiliul Judeţean, în speţă cu Romeo Dunca, să le transferăm două din aceste cazane la Consiliul Judeţean, la cele două staţionare. E vorba de aceste cazane şi toate echipamentele necesare pentru a le pune în funcţie. Şi împreună cu colegii noştri de la Termoserv, în următoarea perioadă le vom şi instala acolo. Aţi văzut probabil în incursiunea pe care am avut-o acolo anul trecut că stau destul de prost din punctul ăsta de vedere şi mă bucur că am găsit la ei înţelegere să le montăm la dânşii“, a precizat Ioan Popa, primarul Reşiţei.

JCS-Antoniu Mocanu