Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEŞ – Spitalul Municipal de Urgență din Caransebeș va începe înlocuirea lifturilor vechi de zeci de ani cu unele noi.

Municipalitatea a alocat deja 150.000 de lei din bugetul local în acest sens, urmând ca procedura de achiziție publică să se deruleze în perioada următoare.

Spitalul nu a mai avut renovate lifturile de foarte mulți ani iar noi, ca municipalitate, susținem o renovare și în acest domeniu. Asta, pe lângă alte reabilitări de spații, pe lângă proiectul european prin care achiziționăm aparatură medicală de înaltă performanță dar și celelalte alocări de sume vizavi de ieșirea dintr-un impas financiar în anumite momente ale funcționării spitalului”, a precizat edilul-șef. Potrivit lui Marcel Vela, administrația locală încearcă să coopteze în susținerea financiară a Spitalului Municipal de Urgență și alte autorități locale din zona Caransebeș.

„Din cei 15.000 de pacienți anual, doar 5.000 sunt din Caransebeș, restul vin la spital în situații de urgență, delicate, din întreaga zonă. Cred că este corect ca autoritățile din aceste comune să vină lângă noi și din punct de vedere financiar, astfel încât să facem din acest spital o unitate de elită a sistemului sanitar”, a concluzionat primarul Caransebeșului.

Lidia Almăjanu