Caraş-Severin, Romania

ORAVIŢA – Este vorba de un echipament performant care poate asigura un mediu sigur și curat pentru pacienți, simplificând și munca personalului medical implicat în gestionarea pandemiei!

La iniţiativa primăriei, Spitalul Orăşenesc Oraviţa a aplicat pentru dotarea cu un robot de dezinfecție, unul din cei 200 pe care Comisia Europeană îi donează unităților medicale interesate din statele membre. Astfel, pentru a eficientiza reducerea și stoparea răspândirii infecției cu coronavirus, spitalul din Oraviţa se numără între cele şapte spitale din țară care vor beneficia de astfel de echipamente performante.

Roboții au capacitatea de a dezinfecta o cameră de spital de mărime standard într-un timp foarte scurt, de aproximativ 15 minute, prin utilizarea luminii ultraviolete, iar o singură încărcare a unei unități permite dezinfectarea a peste 18 încăperi. Procesul de dezinfecție este unul fizic și nu unul ce folosește dezinfectanți chimici. Robotul poate fi operat de la distanță, prin intermediul unei aplicații mobile, iar operațiunea poate fi inițiată din exteriorul camerei. Echipamentele vor fi livrate spitalelor care au aplicat în perioada imediat următoare.

JCS-A.G.