Caraş-Severin, Romania

ORAVIŢA – După cum am mai scris, autorităţile locale din Oravţia şi-au făcut o prioritate din aducerea Spitalului Orăşenesc la standarde moderne, urmând ca pe viitor să se dezvolte pe direcţia tratamentului balnear.

Primarul Dumitru Ursu anunţa investiţii importante în dotarea cu aparatură a spitalului, precum şi lucrări de renovare şi modernizare. Până în acest moment s-au achiziţionat un aparat Roentgen digital, un aparat de anestezie, ventilator ATI adult-pediatric, 2 sterilizatoare, 2 termostate, 2 lămpi de operaţie, 2 mese de operaţie, 2 lavoare chirurgicale, 2 autoclave, sistem complet de endoscopie, sistem complet de laparoscopie, o maşină de găurit ortopedică şi 6 defibrilatoare automate.

Împreună cu domnul doctor Fara Felician, managerul Spitalului Orășenesc Oravița, am acordat o atenție deosebită investițiilor în domeniul medical, punând sănătatea cetăţenilor pe primul loc. Ținând cont de necesitatea existenței unor condiții optime pentru cetățeni, cărora dorim să le livrăm servicii medicale de calitate, am investit în aparatură modernă, urmând a continua să achiziționăm și alte echipamente medicale, valoarea totală fiind de aproximativ un milion de euro. De asemenea, împreună cu domnul director Fara, am reușit să convingem medici specialiști să vină să profeseze în Oravița, prin punerea la dispoziție a unor facilități. Vor urma și alte investiții în aparatură medicală modernă pentru tratamentul în domeniul balneo-fiziokinetoterapie și recuperare, dar și în reabilitarea și renovarea clădirilor spitalului“, declară primarul Oraviţei.

Lucrările actuale de renovare se fac în regim propriu, cu muncitori ai Primăriei, autorităţile încercând astfel să reducă costurile şi să scurteze durata de execuţie. Cât de departe este Oraviţa de visul de a deveni staţiune balneară, nu ştim, dar aceste investiţii arată că direcţia e bună şi intenţiile sunt clare.

JCS-Flavius Militaru