Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEȘ – E semnalul de alarmă tras recent de de managerul unității, Adrian Dumbravă, mai ales că, spre exemplu, recent, spitalul a rămas cu un cardiolog în minus, iar Cardiologia e una din secțiile cu cea mai mare adresabilitate din spital. Lipsa cadrelor medicale se resimte însă și pe alte secții!

„Nu sunt toate secțiile acoperite ca personal. Din păcate, anul acesta, pentru că în unitățile de stat am avut blocate posturile, și prin efectul natural, pensionare și plecare, avem un deficit urgent de cel puțin 25 de persoane, medici, asistente, infirmiere și personal auxiliar. Spre exemplu, acum suferă secția de Cardiologie, unde unul din medici s-a transferat la Arad, de acolo era de loc, și fiind o adresabilitate foarte mare am cerut aprobări de la Ministerul Dezvoltării, că ei trebuie să ne dea acum, nu mai e de la Ministerul Sănătății, ca să organizăm un concurs pentru postul de cardiolog.“, a precizat managerul Adrian Dumbravă.

Acesta a adăugat că face toate presiunile normale și legale pentru a primi de la minister aprobările necesare organizării concursurilor, pentru ca pacienții să nu aibă de suferit.

JCS-R.M.