Sper că instanțele nu judecă pe nășii! - Caon.ro

Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEŞ – Asta a spus primarul Felix Borcean, rugat să comenteze legătura dintre judecătoarea din cazul Pasere și un om politic, fost șef de partid al viceprimarului repus în funcție de Tribunalul Caraș-Severin, după ce a fost demis cu 16 din 19 voturi în Consiliul Local!

„Nu comentez apropierea dintre judecătorul din cazul Pasere și mentorul politic al acestuia, se pot face aprecieri la adresa oricui, că fiecare are preferințe, afinități, rude, fini și așa mai departe. Nu zic că în cazul lui Pasere nu s-a judecat corect, poate că suspendarea pot să o înțeleg, fondul mă interesează. Sunt mai multe instanțe, mă gândesc că nu toate judecă cu aceeași unitate de măsură. Poate și noi putem sau nu să fim de acord cu judecarea la Tribunalul Caraș, am văzut procedura sau puteam cere strămutarea, nu am cerut-o. Dacă ești judecător, trebuie să judeci, și judecătorii sunt oameni, nu sunt roboți. Nu pot să întru atât de adânc, să cred că se judecă pe nășii, sper că nu e așa“, a afirmat primarul Caransebeșului. Recursul municipalității la decizia Tribunalului Caraș-Severin a ajuns acum pe masa Curții de Apel Timiș, un prim termen în această cauză fiind stabilit pentru data de 24 martie.

Felix Borcean a explicat o parte din tactica cu care juriștii se vor prezenta în fața magistraților de la Curtea de Apel, dar și de ce crede că decizia din Caraș-Severin este controversată.

„Cea mai mare discrepanță și controversă mi se pare asta, numești un viceprimar cu 10 voturi, nu-ți trebuie motivare, CV, să spui ce abilități are, ce-l recomandă pentru funcția respectivă, iar în momentul în care îl demiți cu mai mult de două treimi din voturi, 16 voturi din 19, ai nevoie de motivări. Și că-i creezi un prejudiciu, dacă l-au numit 10 și l-au dat jos 16 nu cred că mai e nevoie de vreun argument, adică nici cei care te-au votat înainte nu te-au mai votat a doua oară. Deși sunt doar două argumente care pot duce la o suspendare, totuși avocatul viceprimarului face referiri la tot felul de considerente. Pe fond eu voi veni cu argumente că a consumat 207 litri de combustibil, că a semnat anumite acte, acestea există, nu sunt vorbe smulse de pe genunchi. Toată discuția din instanță s-a dus pe motive și prejudiciu, ești viceprimar, poate mâine nu mai ești, nu ai venit aici ca să încasezi un salariu. Eu dacă aș fi pierdut funcția de primar, dădeam în judecată populația că nu m-a votat?“, a mai spus edilul Caransebeșului.

JCS-R.M.