Scopul întâlnirii cu presa a fost, după cum singur susţinea fostul edil, „infirmarea unor insinuări“: „Este vorba de câteva afirmaţii pe care primarul municipiului, dl Stepanescu, le face încă de la preluarea mandatului, la care eu am asistat fără a lua o poziţie oficială. Am încercat să port o discuţie cu dumnealui, pentru a lămuri neînţelegerile, dar domnul primar m-a refuzat. Trebuie făcute unele precizări“.
Acesta a fost abia începutul unui lung şir de răspunsuri date de fostul primar la toate afirmaţiile făcute la adresa sa. „În ultima conferinţă de presă, primarul Stepanescu a spus că este nevoit să ia un nou credit pentru Valea Ţerovei, deoarece vechiul credit a avut o destinaţie discutabilă, folosind şi cuvântul «cred». Acest «cred», care se foloseşte eventual la biserică, eu îl transpun în «ştiu». Ştiu că am luat un credit în valoare de 20 de milioane de lei, cel mai bun credit de pe piaţă la momentul respectiv, aprobat la Viena. A fost de fapt o linie de credit folosită exclusiv pentru investiţiile mari precum Valea Ţerovei, Aglomerator, km7, investiţii care sunt necesare“.
„Banii nu au putut fi cheltuiţi în alte direcţii discutabile deoarece contractul cu banca specifica exact direcţiile în care se vor duce banii. Este necesar unul nou deoarece vechiul credit s-a epuizat. Domnul primar nu are dreptul moral de a aduce acuzaţii asupra mea că banii au fost cheltuiţi altfel“, a subliniat Liviu Spătaru.
Continuând ideea, fostul primar a mai adăugat: „Dacă nu îţi laşi în pace trecutul îţi compromiţi viitorul. Am înţeles criticile, comentariile, dar după un an de mandat e timpul să îţi demonstrezi capacităţile. Mie mi-ar fi trebuit trei mandate să critic ce am găsit când am preluat Primăria Reşiţa, dar am preferat să merg mai departe. Şi ceea ce am făcut cred că se vede. Şi asta pentru că noi am făcut investiţii serioase şi nu panseluţe sau băncuţe. Investiţiile mari din oraş au fost începute în timpul mandatului meu“.
Din conferinţa de presă de luni nu putea lipsi nici controversatul subiect km 7, despre care Liviu Spătaru a ţinut să menţioneze că: „dacă e să renunţăm la această investiţie, acum e momentul. Ar trebui să ne hotărâm şi nu să dăm certificate de urbanism şi autorizaţii de construcţie. Cu alte cuvinte ideea mea e acceptată din plin, dar blamată în mass-media“.
Şi chiar dacă, conferinţa a părut a fi o „declaraţie de război“, tonul pe care s-a terminat ne-a demonstrat contrariul: „Înţeleg că prin acest credit primarul se implică în investiţiile Reşiţei şi în viitorul municipiului. Îl rog să lase trecutul în pace şi să lăsăm lucrurile să meargă“. Dacă primarul Reşiţei, Mihai Stepanescu, are ceva de adăugat aşteptăm şi părerile dânsului.
Doina Rolea
[email protected]