Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – La debutul şedinţei CJ de vineri, consilierul PSD, Nicolae Ştefănescu, spunea că „nu este normal“ ca toţi colegii săi să primească în aceeaşi zi o scrisoare semnată „Un jurnalist din Bacău“, în care erau somaţi să nu aprobe hotărâri legate de SC Aquacaraş.

Titlul „Compania de apă Aquacaraş pregăteşte un tun de milioane“ l-a făcut pe Ştefănescu să bănuiască o campanie concertată de denigrare a judeţului Caraş-Severin şi a Consiliului Judeţean.

Preşedintele CJ a întărit acest lucru, adăugând câteva considerente. „Pe mulţi îi deranjează, în primul rând, sumele mari din fonduri europene atrase în Caraş-Severin. Nu sunt deranjat de denigrările apărute în media la adresa mea, cu excepţia a două aspecte. Sunt acuze legate de trădare cu Băsescu şi Iohannis. Nimeni nu înţelege că, de fapt, eu am creat Partidul Popularilor Europeni în România. Dreapta aceasta unită, modernă, afiliată unui partid pan–european, a fost creată de Sorin Frunzăverde. În această mare Dreaptă modernă se află şi PNL. Unde apare nuanţa de trădare? Preşedintele Iohannis a câştigat cu cinci procente mai mult în primul tur în Caraş-Severin decât la nivel naţional şi a câştigat în turul doi aici. Construcţia mea politică i-a luat pe toţi camarazii mei politici şi i-a adus în Dreapta. Deci, unde e trădarea? Apoi, m-a deranjat foarte mult – şi de asta şi afirmaţiile pe care le fac, sunt un om politic şi trebuie să suport – modul în care s-au referit la soţia mea, la Doina. Doina a fost un student eminent, a terminat cu 10 pe linie Metalurgia din Bucureşti, un caz fără precedent. Predă la Munchen, la Gelsenkirchen, are în acest moment o reală expertiză alături de echipa de la Universitatea Eftimie Murgu şi sub nicio formă nu putea să fie acuzată de plagiat. Este o denigrare“, a precizat preşedintele CJ în cadrul şedinţei de vineri.

Campania de denigrare sesizată de Nicolae Ştefănescu, de Ioan Cojocariu şi de preşedintele CJ i-a făcut pe unii consilieri să precizeze că plicurile cu scrisoarea–problemă vor fi trimise înapoi de unde au venit. Cât despre atacurile din media la adresa lui Frunzăverde, acesta a precizat: „Cu alte cuvinte, eu am făcut PPE-ul; grupările politice din care am făcut parte sunt acum în Partidul Popularilor Europeni. N-am abandonat pe nimeni politic, iar construcţia aceasta politică mi se datorează – pentru că nu poţi acuza pe cineva care construieşte că trădează – şi nu cred că-şi pot permite să vorbească la modul acesta despre soţia mea, ţinând cont că este vorba despre un eminent universitar“.

Preşedintele CJ şi-a cerut scuze pentru faptul că i-a reţinut pe consilierii judeţeni cu respectivele precizări, explicând că forul din care fac parte nu poate fi acuzat în asemenea moduri.