Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Consiliul Judeţean a transmis joi, 22 mai 2014, către Ministerul Educaţiei Naţionale şi către Instituţia Prefectului – Judeţul Caraş-Severin o adresă, semnată de preşedintele Sorin Frunzăverde, în cadrul căreia sunt supuse atenţiei o serie de aspecte legate de Nicolae Grindeanu, inspectorul şcolar general al Inspectoratului Şcolar Judeţean Caraş-Severin.

După cum se arată în această adresă, profesorul Nicolae Grindeanu, care în prezent ocupă funcţia de inspector şcolar general, născut în luna septembrie 1947, a îndeplinit condiţiile de pensionare la limită de vârstă în luna noiembrie 2011. La acea dată, acesta ocupa funcţia de director la Liceul „C.D. Loga” din Caransebeş.

Conform Legii educaţiei naţionale, în vigoare la acea dată, personalul de conducere se pensionează la data împlinirii vârstei legale de pensionare, iar după acea dată se interzice deţinerea oricărei funcţii de conducere, de îndrumare şi de control. Dar, conform Ordinului OMECTS nr.5552/2011, pensionarea se realizează de regulă la data încheierii anului şcolar, profesorul Grindeanu continuîndu-şi activitatea până la data de 31 august 2012. Conform tuturor actelor normative în vigoare, la data de 31 august 2012, Nicolae Grindeanu îşi pierdea toate calităţile, în principal pe cea de profesor titular şi, în subsidiar, pe cea de conducere (inspector şcolar general adjunct). În fapt, după perioada august 2012, neţinând cont de nici un fel de prevedere legală, profesorul Grindeanu a fost numit, prin detaşare în interesul învăţământului, în funcţia de inspector şcolar adjunct.

„Astfel, în perioada 1 septembrie 2012 – 18 decembrie 2012, profesorul Nicolae Grindeanu a ocupat ilegal atât funcţia de profesor titular, din care a fost detaşat, şi mai ales funcţia de conducere, de inspector şcolar general adjunct. Printr-un fals i s-a menţinut lui Nicolae Grindeanu calitatea de profesor titular şi pe cale de consecinţă i s-a rezervat o catedră, contrar tuturor actelor normative invocate precedent, sens în care i s-a conferit calitatea de inspector şcolar general adjunct şi/sau inspector şcolar general (în prezent). Aspectele semnalate vin în contradicţie cu Legea organică nr. 1/2011 a educaţiei naţionale şi Ordinul MECTS nr. 5552/2011″, se menţionează în adresa semnată de preşedintele CJ Caraş-Severin, Sorin Frunzăverde.

„În acord cu prevederile legale, considerăm că menţinerea funcţiei de profesor titular şi pe cale de consecinţă rezervarea catedrei după împlinirea condiţiilor de pensionare ar fi trebuit să conducă la încetarea de drept a contractului individual de muncă şi nu la prelungirea acestuia pentru o perioadă de trei luni (31.08.2012 – 18.12.2012), stare de fapt care reprezintă o abatere gravă a reprezentanţilor Liceului „C.D. Loga” Caransebeş, care prin acţiune sau inacţiune, au emis sau nu acte administrative de prelungire lovite de nulitate absolută. Pe cale de consecinţă, ordinul MECTS de numire prin detaşare în interesul învăţământului a domnului Nicolae Grindeanu este nul. Modificarea în timp a actelor normative, care în prezent îl îndrituie să ocupe funcţia de inspector şcolar general, nu poate motiva retroactiv şi împlini o nulitate absolută”, se mai precizează în această adresă.

Lavinia Predescu

11 Comments

 1. Acum s-au trezit dupa 2 ani????????sau poate este de alta culoare politica si nu mai corespunde.Ideea este ca sunt atitia oameni cu cariere profesionale in spate, seriosi, cinstiti care nu pot sa ocupe un astfel de post(pe care de drept l-ar merita)dar nu corespund politic(c-asa-i pe la noi)ceea, ce este cel mai important.RUSINE, RUSINE, RUSINE!!!!!!!!

  • Motivul acestei actiuni penibile este faptul ca sotia nlui Georgioni, lingaul lui frunza-n-dunga-verde a fost destituita de Inspectorat. Prin urmare se ede ca maharajahul isi apara pupincuristii…..RUSINICA…..

   • Pai cum sa te atingi de d-na ca doar face parte din NOMENCLATURA,doar ca acum se cheama CLIENTELA…..Credeati ca trecand la pnl…..LUPUL ….si-a schimbat….NARAVUL ?doar este PD(N)L….

 2. Politica ca politica, dar cu batranetea……….poate mai sunt si dascali mai tineri carora ar trebui sa le dam mai multa incredere.E doar o parere……..

 3. Hopaaa domnu Grindeanuuu…cand tocmai familia dansului ocupa functie dupa functie…se clatina??? Interesant!!!!

 4. Ioan Frunza(uscata) Reply

  S-o fi lasat nea Nicu de baut si nu mai corespunde d.p.d.v.”profesional”sau „trandafirii”-s cam ofiliti ori „sageata”-i cu varful in jos….?

 5. daca ar fi fost din pnl tot asa ar fi vorbit tov. presedinte al CJ??? sau este deranjat din alte motive? deci la numirea in functia de inspector general nu se mai tine cont de experienta si valoare!!! primeaza coloratura politica, daca am inteles bine.

  • Mona Briscariu katia Reply

   Motivarea lei frunzaverde a fost ‘conceputa’ de tov. Ghimboasa de la colegiul taranesc.

 6. Ce contrariati sunteti toti pentru ca functiile sunt politice. Sa va spuns un adevar : peste tot in lume este asa. Functia este una importanta si fiecare structura politica sustine un personaj. Astept sa vad cat de curand noi controale a celor de la PSD, foamea-i mare. Pe cine lauda PSD-ul a doua zi e schimbat, ex subprefectul, fostul sef de la ISJ, Apele Romane (Spanu-i linistit pentru moment, e pe functie).

 7. Si daca i-a scris ministrului ce se va întampla? Pai chiar ministrul a emis ordinele de numire pentru functiile de inspector general, de doi ani incoace. Doar nu se va penaliza singur! Ce, suntem la japonezi sa isi faca sepuku in piata publica?? Grindeanu asta e matusalemic, mai ales acum cand toata familia lui este prin parlament.

 8. Toata viata lui acest Grindeanu a fost un escroc. Inclusiv in relatia cu de familie unde numai moralitate nu a demonstrat. Fiu-su e la fel ca doar aschia nu sare departe de trunchi. De aceasta data Frunzaverde face un lucru benefic comunitatii si sa speram ca va reusi sa-l trimita pe acest ordinar de Grindeanu acolo unde ii este locul.

Adaugă comentariu