Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Din punctul de vedere al veniturilor, anul 2013 nu a fost deloc unul uşor, îndeosebi pentru administraţia din România şi din judeţ. Iar preşedintele CJ Caraş-Severin, Sorin Frunzăverde, susţine că a fost cel mai greu an pe care l-a trăit în administraţie şi politică.

„Paradoxal, suntem o instituţie administrativă ce aduce în judeţ sute de milioane de euro, însă, din cauza structurării bugetului naţional, avem foarte puţini bani pentru cheltuielile de funcţionare (cele de personal şi de capital). Statul centralist de la Bucureşti costă foarte mult, administraţia centrală ne costă mai mult decât administraţia locală”. Şeful judeţului crede că nici 2014 nu va fi prea roz.

„Bani pentru cheltuielile curente nu vor fi nici în 2014, pentru că statul acesta nu mai are de unde să colecteze. În Caraş-Severin, bugetul nu poate colecta prea mult pentru că aici, în continuare, Consiliul Judeţean rămâne cel mai important investitor. La nivel naţional, cred că se vor plăti pensiile şi salariile, dar banii pentru administraţie vor fi la fel de puţini. Vom accesa proiecte europene dar tot va fi greu. Probabil că România va ieşi din haosul în care este abia spre finele anului 2014″, a precizat Sorin Frunzăverde.

Nina Curiţa

5 Comments

 1. Da? Păi stai, că nu eşti încă nici măcar în arest preventiv, de unde motive să te plângi? Dar noi, cei din judeţul pe care l-ai adus la sapă de lemn oare cum crezi că ne simţim dacă măriei tale i se pare cel mai greu an?

  • sa-l aresteze cine ? slugile lui pe care el si le-a pus in functiile de conducere ale judetului ? nu prea cred…

  • Stimabile Gigel (nume cu rezonanta pentru ineptiile pe care le debitezi), esti viteaz sub anonimat. Hai sa ne intrebam de ce nu sunt arestati sefii tai, PSD de fala si de seama? E singurul care mai tine judetul pe linia de plutire, nu tu contribuabili, parc industrial pus in brate primatului Resitei si sta gol, populatie redusa si pe un teritoriu intins. Hai sa nu facem afirmatii fara sa nu luam in calcul toate variabilele. Stiu, e greu cand scri sub comanda.

 2. Nene, sa ai matale un an cum are un roman de rand si atunci sa te vaiti! Matale nu stii ce e ala trai greu asa ca stai mataluta frumos in banca lu` matale ca eu unul m-am saturat de vorbiri din carti!

 3. Inseamna ca :
  1. a iesit putin la teschereaua personala ( judetu`, da-l dracu…);
  2. n-a putut sa bea cat si-a planificat;
  3. s-o fi apucat DNA-ul si de el, o fi in acte premergatoare

Adaugă comentariu