Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Șoferii revoltați pe Facebook de prețul carburanților nu mai protestează! Sau protestează doar pe rețelele de socializare!

Pe emailul redacției a sosit în urmă cu câteva zile un anunț privind un protest în municipiul Reșița privind creșterea prețurilor carburanților! Mai exact, toți nemulțumiții erau invitați la un protest pașnic, vineri, în jurul orei 20, cu pancarte, în zona Câlnicel, unde ar fi trebuit blocate ambele sensuri de mers.

Doar că, surpriză! Vineri, pe la ora 20:30, doar șapte mașini s-au oprit pe avarii în fața benzinăriei MOL din Câlnic, au stat câteva minute, iar soferii, văzând că nu sunt băgați în seamă de nimeni, au plecat. Totuși, au mai făcut o încercare după câteva minute, dar s-au lăsat păgubași.

Ironic este faptul că lângă fosta fabrică de confecții erau prezenți aproximativ 10 jandarmi, mai mulți decât „protestatarii”. Până și oamenii legi nu prea știau dacă se mai ține sau nu protestul, având în vedere că totul era prea liniștit.

În concluzie, șoferii reșițeni nu sunt deranjați prea tare de prețul carburanților. Mai exact, vineri seara, prețul benzinei standard de la MOL era 8.71, în timp ce motorina standard era 9.29, iar prețurile continuă să crească de la o zi la alta… Asta e, ne merităm soarta!

JCS-Ștefan Moraru