Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Ba mai mult, poliţiştii au dat patru sancţiuni pentru manipularea tahografelor. Totodată, poliţiştii cărăşeni au controlat 592 de autovehicule şi au sancţionat 199 de şoferi. Un şofer din Galaţi a fost prins beat la volan!

Timp de şapte zile, mai exact între 10 şi 16 februarie 2020, polițiștii cărășeni au desfășurat, conform Planului de operațiuni al Organizației Polițiilor Rutiere din Europa (TISPOL), acțiuni de tipul Truck&Bus, pentru verificarea legalității activităților de transport public de persoane și marfă, pe raza întregului județ. Au fost verificate autovehiculele destinate transportului public de persoane cu capacitatea de transport mai mare de 8+1 locuri și cele destinate transportului de marfă cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone.

La acțiuni au participat zilnic în jur de 40 de polițiști rutieri, din cadrul structurilor operative ale Inspectoratului de Poliție Județean Caraș-Severin. Pe parcursul celor șapte zile, au fost verificate 592 de autovehicule, 405 autovehicule destinate transportului de marfă și 187 destinate transportului de persoane. În urma acțiunilor, dintre cele aproape 600 de autovehicule controlate, în 98 dintre cazuri au fost constatate nereguli, fiind aplicate 199 de sancțiuni contravenționale, conform legislației în domeniu, cele mai multe pentru nerespectarea regimului legal de viteză pe anumite sectoare de drum.

Doi dintre conducătorii de autovehicule destinate transportului de marfă au fost sancționați cu amendă contravențională și s-a dispus măsura suspendării permisului de conducere pentru 90 de zile, pentru conducerea sub influența alcoolului, într-unul dintre cazuri fiind vorba despre un șoferul unui ansamblu de vehicule înmatriculat în județul Galați, care avea o alcoolemie de 0,37 mg/litru alcool pur în aerul expirat.

De asemenea, au fost aplicate și patru sancțiuni contravenționale în situațiile în care șoferii acestui tip de autovehicule nu au respectat timpii de odihnă ori au fraudat sau manipulat incorect aparatele tahograf.

În cazul autovehiculelor destinate transportului public de persoane, cele mai multe sancțiuni contravenționale (28), au fost aplicate din cauza nerespectării regimului legal de viteză și neutilizării centurii de siguranță.

JCS-L.A.

Adaugă comentariu