Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Patru cărășeni au fost surprinși de polițiști conducând autovehicule deși nu aveau permis pentru nicio categorie. Mai grav, cel mai tânăr dintre ei conducea și sub influența canabisului!

În noaptea de joi spre vineri, în jurul orei 23.50, polițiștii reșițeni au tras pe dreapta, pe Calea Caransebeșului, autoturismul condus de un tânăr de 22 de ani din Bocșa, care circula din direcția Intim către ieșirea din municipiu. În urma testării cu aparatul Drugtest, s-a stabilit că tânărul se afla sub influența substanțelor psihoactive, rezultatul testării fiind pozitiv pentru canabis (THC). De asemenea, oamenii legii au mai putut constata că tânărul nu deținea nici permis de conducere, iar „la controlul autovehiculului, în interior, a fost găsită materie vegetală uscată, de culoare verde-oliv, ambalată într-un staniol, care a fost ridicată pentru continuarea cercetărilor. Tânărul a fost condus la spital unde i-au fost prelevate mostre biologice, iar polițiștii au întocmit dosar penal pentru comiterea infracțiunilor de conducerea unui autovehicul pe drumurile publice fără a poseda permis de conducere, de către o persoană aflată sub influența substanțelor psihoactive și deținerea de droguri de risc, iar cercetările sunt continuate în acest caz!“, informează Poliția județului.

Tot fără permis a fost prins un bărbat de 43 de ani, care conducea un autoturism pe strada Funicularului din Bocșa, și altul de 52 de ani, din Cuptoare, prins de polițiștii reșițeni în timp ce conducea un autoturism pe strada Văliugului din municipiu. Iar polițiștii din Caransebeș au surprins, la Peștere, un bărbat care conducea un ATV, tot fără a avea permis. „În toate cele trei cazuri au fost întocmite dosare penale pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere, cercetările în aceste dosare fiind continuate de polițiști. Vă reamintim că infracțiunea de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul ori a unui tramvai de către o persoană care nu posedă permis de conducere se pedepsește cu închisoarea de la unu la 5 ani. Conform Codului penal, conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei sau subcategoriei din care face parte vehiculul respectiv ori al cărei permis i-a fost retras sau anulat ori căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată sau care nu are dreptul de a conduce autovehicule în România se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă!“, precizează IPJ.

În primele 3 luni din acest an, polițiștii din Caraș-Severin au constatat 40 de astfel de infracțiuni pe drumurile publice din județ.

JCS-A.M.