Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Pentru inconștiența sa și riscurile pentru ceilalți, conducătorul auto a fost „răsplătit“ cu 1.305 lei amendă și cu o vacanță forțată de la volan, de 90 de zile, atât cât i-a fost suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice!

În această dimineață, între orele 6.30 și 9.00, polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Caraș-Severin au derulat o acțiune pe linia verificării legalității transportului de persoane. Aceasta a vizat în special verificarea deținerii documentelor necesare, a respectării traseului și graficului de circulație, cu opririle aferente, respectarea capacității, a numărului maxim de scaune, testarea cu etilotestul a șoferilor, valabilitatea ITP, dar și depistarea activităților ilegale de transport de persoane.

„În cadrul activităților desfășurate, polițiștii rutieri au verificat 151 de autovehicule destinate transportului de persoane, fiind aplicate 27 de sancțiuni contravenționale, dintre acestea 24 au fost aplicate conform OUG 195/2002 și 2 conform Legii 38/2003, privind transportul în regim de taxi“, precizează Poliția județului, dând exemplul unui șofer de autobuz oprit în trafic la Bocșa, pe DN 58B, în jurul orei 7.22, „în timp ce conducea un autobuz destinat transportului public local de persoane, iar la testarea cu aparatul etilotest a rezultat că avea o alcoolemie de 0.33 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost sancționat contravențional cu amendă de 1.305 lei, fiindu-i suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru o perioadă de 90 de zile“.

JCS-A.M.