Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Singurul program din Banat dedicat reparării caselor familiilor aflate în situaţii dificile este cel derulat de Acasă în Banat. Cu un simplu SMS se poate susţine acest proiect care se desfăşoară în judeţele Caraş-Severin şi Timiş!

În ţara în care nu se mai construieşte aproape nimic, impresionant este că mai există oameni care fac ceva pentru semenii lor. De şase ani, cei de la Acasă în Banat au împânzit cu şantiere tot Banatul, de la un cap la altul, şi au strâns în jurul lor sute de voluntari, de toate vârstele, profesiile, cu sau fără experienţă în construcţii. Au zugrăvit faţade, au reparat mori de apă, au reabilitat locuinţe distruse, dând astfel şansa la un viitor mai bun multor familii aflate în dificultate. „Sute de familii din județele Timiș și Caraș-Severin locuiesc în prezent în condiții nedemne de secolul XXI: în case distruse, improvizate sau cu acoperișul căzut, cu încăperi mici, supraaglomerate, insalubre și nesigure, în locuințe fără apă curentă şi cu toaletă în fundul curții. Asociația Acasă în Banat a demarat în urmă cu șase ani un program prin care își propune să ajute familii în dificultate din zona Banatului, asigurându-le un spațiu decent și sigur de locuit. Astfel, oferim familiilor aflate în situații disperate, o șansă la un viitor mai bun pentru copiii lor, iar celor în vârstă și fără posibilități, o alinare de care au mare nevoie.“, a transmis recent echipa asociaţiei.

Până în momentul de faţă s-a ajuns la 39 de cazuri în care voluntarii au intervenit, fie că a fost vorba de repararea unui acoperiş sau de amenajarea unei case tip container, spune Radu Trifan, preşedintele Asociaţiei Acasă în Banat. Însă, începând de acum, această iniţiativă poate fi sprijinită printr-un simplu SMS. „Am făcut un pas foarte important la asociație, am obținut numărul pentru donații prin SMS! Este dedicat programului de ajutorare a familiilor nevoiașe, scopul nostru fiind să reparăm cel puțin câteva case în fiecare an. După 6 ani am ajuns la 39 de cazuri, intervenții cu dificultăți diferite: de la schimbat acoperișuri până la amenajarea de case din containere sau chiar construcția unei case de la zero. Și aproape zilnic primim cereri de ajutor și sesizări despre cazuri disperate. Nu vom putea să-i ajutăm pe toți, dar, împreună vom face atât cât putem. Codul ales este BANAT. Îl trimiteți prin mesaj către nr. 8845 și în acest fel vă abonați să donați lunar câte 2 euro către Acasă în Banat. Dacă din diferite motive decideți să opriți donația, trimiteți un mesaj cu BANAT STOP la același nr. de telefon și veți fi dezabonați. Pentru voi, 2 euro pe lună vor fi puțini, dar pentru noi vor fi mulți!“, a mai precizat Radu Trifan.

JCS-Nicoleta Moraru