Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – O spune chiar ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, în urma unor discuţii avute cu proiectantul sectorului de drum Domașnea-Caransebeș!

Astfel, în zona localității Slatina-Timiș va fi analizată realizarea unui nod rutier pentru asigurarea conexiunii cu DN6. „Contractul pentru elaborarea Studiului de Fezabilitate necesar construcției sectorului de drum expres Domașnea- Caransebeș, parte a DEx Filiași-Lugoj, a ajuns în momentul de față în faza de finalizare a Analizei Multicriteriale de Traseu Etapa 1 (stabilirea variantelor de traseu). Studiul de Fezabilitate trebuie finalizat în luna august 2025, iar ulterior se va intra în faza contractării construcției acestui sector de drum de mare viteză. Am stabilit, în cadrul discuţiilor, să găsim soluții pentru valorificarea potențialului turistic al zonei.“, a precizat ministrul Transporturilor.

Despre sprijinul dat judeţului cu această decizie, dar şi cu altele, a vorbit şi şeful PSD Caraş-Severin, deputatul Silviu Hurduzeu. „Am avut astăzi o întâlnire foarte productivă cu prietenul și colegul meu Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor. Ca dovadă că sângele apă nu se face, județul Caraș-Severin va primi tot sprijinul de care are nevoie pentru a-și dezvolta infrastructura: atât cea rutieră, cât și cea feroviară. În felul acesta, vom putea atrage investiții private, se vor crea locuri de muncă și vom putea, în sfârșit, exploata așa cum trebuie potențialul turistic extraordinar al Carașului!“, a precizat Silviu Hurduzeu.

JCS-N.C.