Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Celor 60 de biciclete accesibile reșițenilor încă din 2019 li se vor adăuga, în curând, altele 60 noi!

Primăria Municipiului a lansat marți, pe SEAP, anunțul de achiziție a unui sistem de bike-sharing, presupunând furnizarea a 60 de biciclete, inclusiv a rastelelor, a sistemelor de închidere automată și de localizare în timp real, precum și a componentei de software, respectiv a aplicației pentru telefoanele mobile. Rastelele vor fi amplasate în cele 6 zone de intervenție ale proiectului și anume în următoarele stații: Kaufland, Piața Gării (Bd. Muncii), Intim, Mociur, Universitate și Piața Republicii.

În ceea ce privește bicicletele, cerința este ca acestea să fie noi, fără motor, cu schimbător de viteze (minim 3 viteze), accesorizate cu lumini de avertizare, cu șa reglabilă pe înălțime și inclinație, dotate cu un coș de marfă amplasat pe furca din față, care să poată fi încărcat cu obiecte cu greutate de minim 18 kg și care oferă un volum suficient pentru transportul acestora, de minim 22 litri.

Sistemul de bike-sharing va trebui să se bazeze pe pe o tehnologie avansată care să ofere opțiuni precum sistemele de închidere automată și localizare în timp real prin GPS de către administrator. Sistemul de închidere automată tip locker, care urmează a fi montat pe furca spate, va fi acţionat prin aplicația instalată pe telefonul mobil al utilizatorului. Aceasta va trebui să fie compatibilă/integrată în actualul sistem operațional la nivel local, „Reșița MyBike Sharing“.

Achiziția, în valoare de 1.075.267,5 lei este finanțată din fonduri UE prin Programul Regional Vest, în cadrul proiectului „Înnoirea parcului de material rulant al operatorului de transport, inclusiv implementarea Sistemului Automat de Taxare, și a Sistemului de Management al Flotei și crearea sistemului de informare dinamică a călătorilor în stații și vehicule“.

Stațiile de unde pot fi luate respectiv lăsate în prezent bicicletele operate prin sistemul funcțional din 2019 se află în Parcul Copilului de la Intim, în zonele Victoria și Lidl din Govândari, în stația de autobuz de la Poliție, vizavi de Lidl în Luncă, la UBB și în stația de taxi din Centrul Civic.

JCS-Walter Fleck

2 Comentarii

  1. Se bucura Catalin Gavrila de la Bike Attack ca are mai multe biciclete de reparat. A facut bani frumosi de pe urma Primariei sa recunoastem Ș-)

Adaugă comentariu