Silviu Hurduzeu cere Guvernului milioane de lei pentru Caraş-Severin - Caon.ro
Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Având în vedere că, pentru anul 2021, în proiectul de buget, pentru județul Caraș-Severin este propusă suma de 119.767 mii lei pentru echilibrarea bugetelor locale, şeful PSD Caraş-Severin, deputatul Silviu Hurduzeu, a propus o serie de amendamente la Legea bugetului menite să sprijine diverse localităţi şi obiective din judeţ!

Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean nu a uitat multe dintre nevoile judeţului şi a pledat pentru suplimentarea cu diverse sume de bani a unor investiţii din localităţile conduse de primari PSD.

Astfel, pentru îmbunătățirea traiului persoanelor din Gârbovăţ, prin acces facil la apă curentă în gospodării pentru satisfacerea nevoilor zilnice de apă, Hurduzeu a cerut Guvernului 750.000 de lei pentru ca Primăria Bănia să poată realiza acest obiectiv. Tot pentru această comună, şeful PSD a mai cerut 1,25 milioane de lei pentru realizarea canalizării menajere și stației de epurare pentru comuna Bănia și satul Gârbovăț.

De asemenea, printr-un amendament, deputatul cărăşean a cerut suplimentarea cu 125 mii lei pentru realizarea canalizării menajere la Brebu Nou.

Şeful PSD a avut în vedere şi comuna Caraşova, solicitând suplimentarea cu 300.000 de lei pentru amenajarea centrului civic al localităţii, iar pentru modernizarea a opt kilometri de străzi din Caraşova, Silviu Hurduzeu a solicitat 1,9 milioane de lei.

Pentru anul 2021, în proiectul de buget, pentru județul Caraș-Severin este propusă suma de 12,21 milioane de lei finanțarea cheltuielilor privind drumurile județene și comunale pentru anul 2021. „În acest sens, am propus suplimentarea cu 600.000 de lei pentru reabilitarea podului peste Valea Oravița/Liubcova, comuna Berzasca. Am mai făcut amendament pentru alocarea a 40.000 de lei pentru reabilitarea și modernizarea străzilor din Liubcova. Am propus, de asemenea, suplimentarea cu 500.000 de lei pentru reabilitarea și modernizarea drumului vicinal Cărbunari – Lacul Dracului. Am solicitat şi alocarea a câte 500.000 de lei pentru modernizarea străzilor și drumurilor comunale din Cornea şi Constantin Daicoviciu“, ne-a declarat preşedintele PSD Caraș-Severin, deputatul Silviu Hurduzeu.

Parlamentarul cărăşean a mai solicitat sume consistente de bani pentru realizarea a diverse obiective în comunele Ciudanoviţa, Copăcele, Cornereva, Dognecea, Prigor, Şopotu Nou, Sasca Montană, Sacu, pentru aceasta din urmă solicitând 2,5 milioane de lei pentru înființarea rețelei de gaze naturale.

JCS-Nina Curiţa

Anexăm lista completă a amendamentelor lui Silviu Hurduzeu.

HURDUZEU tabel amendamente

 

9 Comentarii

 1. Mai surduzeu, dar cat erau ai tai la butoane, de ce nu ai cerut? Sau poate ai cerut, dar ce ai facut cu ei?
  Ati taiat vegetatia pe Resita Lugoj, abia dupa ce v-am dat e-mail si v-am batut obrazul.
  E usor sa ceri, aflandu-te in opozitie si apoi sa urli ca nu ti se da cat ai cerut. La asta se rezuma politica voastra de 30 de ani, la populism, manipulare si minciuna.

  • Drumul Resita Lugoj este drum national – DN58A. Foarte bine ca ai rezolvat problema cu vegetatia, dar cred ca obrazul l-ai batut ministrului transporturilor. Poti sa repeti figura si anul acesta.
   Surduzeu s-a ocupat de lucruri marunte. ( poteci si alte carari)
   Pentru informare : ORDONANŢĂ nr.43 din 28 august 1997 privind regimul juridic al drumurilor
   Art. 21. – Administrarea drumurilor naţionale se realizează de Administraţia Naţională a Drumurilor, sub autoritatea Ministerului Transporturilor. Organizarea şi funcţionarea Administraţiei Naţionale a Drumurilor se va aproba prin hotărâre de Guvern.

   Art. 22. – Administrarea drumurilor judeţene, drumurilor comunale, drumurilor vicinale şi străzilor se asigură de către consiliile judeţene sau locale, după caz.

 2. Neicusorule,ce grijuliu ai devenit cu județul ! Păi nu-i fuseși prezident patru anișori ?
  Ceruși și atunci și nu aflarăm noi ?

 3. FANFAN LA TULIPE Reply

  Cel mai convenabil este sa fii in opozitie, sa latri si sa urli la luna, sa ceri in pustiu, pentru ca stii ca nu ti se va da ! De ce ? Pentru ca esti in opozitie, na ! 4 ani ai frecat menta si ai cerut…..nimic ! Acum , ceri ….degeaba si tot nimic vei primi ! Pura demagogie !

 4. Domnule Cosasu, am experienta. De la transporturi, tot aia de la directia jud de drumuri rezolva.
  Care era in grija lui silviu. Daca au facut, inseamna ca ei trebuia sa o faca.
  Problema e ca nimeni nu sesizeaza. Toti circula pe acolo si vin eu odata de la Bucuresti si sun. Asta e spirit civic.

  • Va felicit inca odata pentru spiritul civic si nu va contest experienta, dar adevarul este putin diferit.
   Daca , asa cum spuneti, Silviu a rezolvat problema sesizata de dumneavoastra, trebuie sa-i recunoastem doar spiritul civic de a sesiza mai departe la COMPANIA NAȚIONALĂ DE AUTOSTRĂZI ȘI DRUMURI NAȚIONALE DIN ROMÂNIA S.A. care prin SECȚIA DRUMURI NAȚIONALE CARANSEBEȘ – PUNCT DE LUCRU EZERIȘ a taiat vegetatia de pe acostamentul drumului .
   Directia de drumuri judetene, pastorita in trecut si de Silviu, nu mai avea muncitori si utilaje cu care sa mai execute asemenea lucrari.

 5. SIlviu cand a fost la butoane a cerut la pretenul lui Grindeanu, singurul prim ministru nascut pe aceste meleaguri. Si ce i-a mai dat, a curs lapte si miere in perioada aia in Caras. Puteti sa-i interpelati la cabinetele parlamentare, si cei doi va pot face o lista cu realizarile lor pentru judet. Spitale, scoli, drumuri, PNDL-uri, da, pndl-uri Doamne ce vremuri, cum mai curgeau banii. Problema e ca atunci cand intorci capul in urma,.. e doar praf.

 6. Partidul tau mafiot este vinovat pentru situatia in care am ajuns. Si nu pentru ca au furat tot ce au gasit, au privatizat oneros si distrus din prostie totul in jur, ci pentru ca ne-a facut sa pierdem si putina coeziune ce ne-am regasit-o dupa 89 ca natie. Mocioci si badalai cu scoala vietii au inventat categorii speciale de speciali in societate, pensionari speciali, au dat legi ce protejau infractorii, si-au aservit Justitia prin santaj, capete de topor si numiri la Curtea Constitutionala a unor semeni fara coloana ce joaca dupa papusari. Datorita viziunii primitive, a vicleniei si a lipsei de cultura ati distrus invatamantul prin reprezentanti ca Andronescu si subfinantari, singurul domeniu care acum ne-ar fi ajutat sa depasim criza, dar care nu-i asa, v-ar fi subtiat patura sustinatoare. Asa ati inteles voi capitalismul, dar ne-ti adus intr-o situatie de fractura majora si ireconcliabila in societate, intre bugetari si restul lumii, iar din cauza lasitatii sau a scolii putine, singurul refugiu al celor ce nu sunt bugetari, e imigrarea in masa, protestand prin neprezentare la vot sau votand formatiuni ca AUR. Sunteti vinovati ca ne-ati facut sa ne uram intre noi, dand privilegii si pomeni unora pe spatele altora, la care nu vreti sa renuntati pentru a ne vindeca si a reancepe sa devenim un popor.

Adaugă comentariu