Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEȘ – Deși zicea că vrea pace pentru stadionul din Teiuș, cel care dirijează din umbră necunoscuta (spunem necunoscuta, pentru că are sediul în Valea Bistrei, comuna Zăvoi) asociație sportivă care a câștigat în primă fază, în instanță, stadionul i-a amenințat pe consilierii locali cu DNA, DIICOT și Interpol!

Asta pentru că aleșii caransebeșeni au avut în mapă un proiect prin care trebuiau să aprobe darea în folosință gratuită pe un an a stadionului către Clubul Sportiv Școlar din municipiu, în Cartea Funciară terenul de fotbal fiind încă în proprietatea administrației locale. Alexandru Silvășan nu a mai așteptat o decizie definitivă a instanței și s-a văzut deja stăpân pe stadion, așa că le-a transmis aleșilor locali că dacă dau terenul CSȘ-ului va trimite peste ei toate organele de anchetă. „A fost dl Silvășan la primărie, a aflat de această hotărâre și a spus <<Domnule, nu faceți așa, că o să vină DNA, DIICOT, Interpol și altele>>. Amânarea înscrierii în Cartea Funciară înseamnă să nu plătească impozitul pe teren și clădirea aferentă, adică de când se intabulează trebuie să plătească impozit”, a explicat consilierul personal al primarului Felix Borcean, Mihai Minea. „O, ce bine ar fi să vină!”, a spus, în replica social-democratul Valentin Dascălu, în idea că poate așa s-ar afla cum a ajuns o asociație obscură, cu sediul într-un sătuc, să dețină stadionul din Teiuș.

Viceprimarul Bebe Pasere a propus un amendament: „Atâta timp cât nu e înscris în Cartea Funciară și există un recurs, ar trebui să folosim terenul. Facem un amendament, când a câștigat definitiv dacă va câștiga, îi dăm terenul”, a spus viceprimarul.

Până la urmă, amenințările lui Silvășan nu au avut efect, consilierii votând darea în folosință a stadionului, cu amendamentul propus de Pasere, dar și cu un altul, referitor la faptul că de stadion se pot folosi și alte entități sportive, după un anumit orar.

Pe de altă parte, se pare că un om de încredere al fostului șef de gară din Caransebeș ar fi început deja demersurile la Cartea Funciară pentru intabularea stadionului. Rămâne de văzut dacă cei de la Cartea Funciară vor intabula stadionul în lipsa unei sentințe definitive în acest litigiu.

JCS-R.M.