Şi poliţiştii cărăşeni se pregătesc de şcoală - Caon.ro

Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – „Vacanța s-a terminat! Sunteți pregătiți pentru un nou început?“ este sloganul campaniei de prevenire a victimizării minorilor, derulată de Poliția Română, prin Institutul de Cercetare și Prevenire a Criminalității, în perioada 1-10 septembrie, premergător începerii anului școlar 2021-2022!

„După un an dificil, copiii noștri se vor întoarce fizic, la grădiniță și/sau școală. Poliția Română, prin Institutul de Cercetare și Prevenire a Criminalității, reamintește fiecărui părinte că siguranța lor și a copiilor lor este cea mai importantă. Cel puțin 5 minute pe zi, gândește-te la ce face copilul tău, unde este și cu cine. Zilnic, la nivel național, polițiștii din cadrul structurilor de analiză și prevenire a criminalității vor avea întâlniri cu părinții sau bunicii, în cadrul cărora vor discuta despre siguranța celor mici, atât în viața reală, cât și în cea online“, transmite Poliţia Caraș-Severin.

Vor fi organizate sesiuni de informare, vor fi transmise recomandări cu privire la comportamentul preventiv acasă, pe stradă și în trafic, se va discuta despre interacțiunea cu persoanele necunoscute, cu grupul de prieteni, despre bullying și consecințele acestuia, precum și despre accesarea în siguranță a rețelelor de socializare sau utilizarea internetului. „Reamintim tuturor că siguranţa copiilor este răspunderea noastră, a tuturor, părinţi, bunici sau reprezentanți ai instituţiilor abilitate să prevină delincvenţa juvenilă şi să combată orice situaţie ce ar putea contribui la victimizarea minorilor“, au încheiat poliţiștii cărășeni.

JCS-A.M.