Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Campania „Adoptă un salon!“ ar fi trebuit să se încheie luni, 7 iunie, la o săptămână de la debut. Însă datorită gradului de implicare civică campania va continua pentru încă o săptămână! 

În urmă cu o săptămână, au început lucrările de igienizare, renovare şi modernizare la Staţionarul III al Spitalului Judeţean de Urgenţă din Reşiţa, tot mai mulţi cărăşeni oferindu-se să pună umărul în cadrul Campaniei „Adoptă un salon!“, iniţiată de Asociaţia Cultură şi Fapte Bune.

Din prima zi, de la prima oră a dimineţii, au răspuns „Prezent“ salvatorii şi jandarmii cărăşeni, care au adoptat câte unul din cele 22 de saloane ale celor trei secţii pe care le are Spitalul Staţionar 3. Şi au făcut totul pentru ca saloanele să devină spaţii curate, cu condiţii optime, decente, de la reparaţii şi zugrăviri de pereţi, până la vopsirea uşilor şi schimbarea obiectelor sanitare. S-au alăturat voluntari, un ONG din Bocşa, o firmă de construcţii care a preluat trei saloane, iar de vineri, poliţişti şi Crucea Roşie. Iar cei de la TMK s-au implicat şi ei în renovarea a trei saloane.

Lucrările ar fi trebuit să se încheie luni, 7 iunie, însă datorită implicării civice, nu doar din judeţul nostru, vor continua încă o săptămână. „Pe lângă ISU CS, Poliție, Jandarmerie, TMK, societăţi comerciale din Reşiţa şi din judeţ, Şcoala Generală Nr. 7, ONG-uri şi persoane fizice, de azi (luni – n.r.) s-au alăturat Liceul Teologic Baptist din Reşiţa şi Penitenciarul din Timișoara. Campania «Adoptă un salon» se traduce astfel în… mai multe suflete adoptă sufletul spitalului. Rețeaua de oxigen este finalizată în clădire, aceasta realizându-se cu aportul financiar al Consiliului Județean Caraș-Severin. De asemenea, Primăria Reșița vine în sprijin cu transportul sacilor de moloz rezultați în urma lucrărilor de renovare şi cu transportul persoanelor de la Penitenciarul Timișoara. În sfârșit, Staţionarul 3 va arăta așa cum se cuvine!“, a precizat Alina Stancovici, managerul SJUR.

Amintim faptul că este nevoie de voluntari, materiale şi bani, donaţii putând fi făcute în contul Asociației Cultură și Fapte Bune, deschis la Banca Transilvania: RO27BTRLRONCRT0534555501. Informaţii suplimentare despre campania „Adoptă un salon“ pot fi obţinute sunând la Lili Gherle (preşedintele asociaţiei) – 0723 837 416 sau la dr. Emil Achim Bunda – 0744 248 009.

JCS-A.M.