Caraş-Severin, Romania

DOMAȘNEA – Prin Programul „Anghel Saligny”, Primăria Domașnea vrea în comună condiții ca la oraș!

Din declarația primarului Ilie Mănescu, reținem că recent au fost depuse trei cereri de finanțare pe programul amintit. Prima vizează modernizarea mai multor porțiuni de drumuri în localitățile Domașnea și Cănicea. Concret, este vorba despre drumuri în lungime totală de 9,8 km, proiectul având valoarea de 13 milioane de lei.

O altă cerere de finanțare vizează introducerea alimentării cu apă în centrul de comună. „Captarea se va face din izvorul existent și vor fi amenajate bazine noi și o stație de tratare a apei”, ne-a vorbit primarul Mănescu despre proiectul în valoare de 24 milioane de lei, care va deservi aproximativ 540 de gospodării.

În vizorul primăriei se află și rețeaua de canalizare, introdusă mai demult în Domașnea însă, deocamdată, nefuncțională. Prin cererea de finanțare depusă recent, se dorește extindere rețelei de canalizare în satul Cănicea și dotarea ei cu stație de epurare nouă. Este vorba despre o investiție în valoare de 18 milioane de lei, care va deservi în jur de 650 de gospodării. Pentru aceste proiecte este așteptat răspunsul de la București.

În paralel, primăria lucrează la un proiect care urmează să fie depus la Administrația Fondului de Mediu în vederea înlocuirii lămpilor de iluminat public în comună. Concret, se dorește montarea în comună a aproximativ 300 de lămpi cu leduri.

JCS-Ionel Ivașcu