Caraş-Severin, Romania

Astfel, între Octavian Ţunea, prefectul judeţului, şi Mihai Stepanescu, primarul Reşiţei, a avut loc o întâlnire în urma căreia s-au stabilit direcţiile de acţiune în acest sens.

„Octavian Ţunea este nemulţumit de starea drumurilor din Reşiţa, mai ales că ne aflăm în pragul deschiderii sezonului estival iar turiştii, pentru a ajunge în staţiunile din împrejurimile municipiului, traversează oraşul. În plus, această situaţie creează un disconfort şi pentru locuitorii Reşiţei“, se arată într-un comunicat emis de Instituţia Prefectului.

„Infrastructura rutieră poate dezvolta o zonă turistică sau o poate îngropa. Ori drumul din zona Minda este un dezastru“, sublinia reprezentantul Guvernului în teritoriu, după ce a luat act de faptul că mai mulţi reşiţeni şi locuitori ai judeţelor limitrofe s-au plâns de starea drumurilor din urbea cu palat prefectural. Şi chiar dacă prefectul judeţului s-a declarat nemulţumit de starea drumurilor, potrivit municipalităţii, primarul Reşiţei este cel care a luat iniţiativa întâlnirii pe această temă – la care au participat şi cei de la Hidroconstrucţia şi AquaCaraş –, pornind de la veşnicele lucrări ISPA, a căror amprentă de muncă făcută de mântuială apasă greu pe străzile urbei.

Şi dacă reşiţenii ar fi vrut să răsufle uşuraţi, pentru că vârful sezonului ar fi pus punct lucrărilor ISPA, iată că „s-a analizat situaţia şantierelor din prezent şi a termenului solicitat de constructor, de prelungire a finalizării lucrărilor ISPA cu maximum 107 zile“, se arată într-un comunicat emis de municipalitate.

Cât despre drumurile folosite de turişti, potrivit aceluiaşi document: „Zona Stavila – Minda, respectiv Lend, vor fi reparate şi parţial modernizate în următoarele două săptămâni, urmând ca după finalizarea ISPA, cele mai multe porţiuni de carosabil, dar şi suprafeţele pietonale să fie modernizate integral, pe bani proprii şi bani europeni. Primăria Reşiţa este preocupată de acest proiect care a creat multe probleme în municipiu (desfăşurarea lucrărilor, opriri de apă, praf, zgomot) şi vine în ajutorul celor răspunzători, informând totodată Instituţia Prefectului despre posibilităţile locale, în condiţiile în care instituţia noastră nu a beneficiat de bani din rectificările bugetare în 2011“.

Antoniu Mocanu