Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Este povestea unei reşiţence de 51 de ani care a rămas fără bani, documente şi carduri după o clipă de neatenţie. Iar hoţii au profitat la maximum, plătind contactless, fără pin, cu cardurile, la diverse magazine!

Totul s-a întâmplat duminică, 12 ianuarie. Păgubita s-a plâns Poliţiei în jurul orei 18.47, când femeia a constatat că i-a dispărut portofelul din poşeta pe care o avea în cuier, pe holul apartamentului.

„Polițiști de investigații criminale din cadrul Poliției Reșița au identificat un minor de 14 ani, bănuit că ar fi pătruns în locuința unei femei din Reșița și ar fi sustras portofelul dintr-o geantă de pe cuierul de la intrare, iar împreună cu un bărbat de 37 de ani ar fi folosit la cumpărături cardurile bancare sustrase împreună cu portofelul. Din cercetări s-a stabilit că în aceeași zi, între orele 15.00-18.00, persoane necunoscute, profitând de faptul că ușa de acces era neasigurată, ar fi pătruns în interior și ar fi sustras un portofel dintr-o poșetă. În scurt timp, polițiștii au identificat cele două persoane bănuite care, ulterior comiterii faptei, ar fi folosit cardurile sustrase la diferite centre comerciale din oraș, plătind cu acestea prin utilizarea opțiunii wireless, având în vedere că nu este necesară introducerea codului de securitate la cumpărături mai mici de 100 de lei. Polițiștii au reușit recuperarea portofelului și a documentelor persoanei vătămate, urmând a fi stabilit întregul prejudiciu produs prin infracțiune. În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de furt calificat și efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos și continuă cercetările“, se arată într-un comunicat remis redacţiei.

JCS-A.M.

Adaugă comentariu