REŞIŢA – Cu o investiţie de peste 90 de milioane de lei, potenţialul economic şi turistic al staţiunii Secu ar putea să crească, susţin reprezentanţii primăriei!
Alimentarea cu apă şi canalizarea sunt la faza studiului de fezabilitate. Îmbunătăţirea condiţiilor de viaţă pentru locuitorii din zonă, mai mulţi turişti, atragerea de investitori, dar şi conectarea Reşiţei cu staţiunea turistică de interes local Secu au fost puse recent în discuţie în cadrul şedinţei de îndată a Consiliul Local Reşiţa. Aleşii locali au votat studiul de fezabilitate şi indicatorii tehnico-economici pentru obiectivul „Asigurarea serviciilor de alimentare cu apă şi canalizare, precum şi a accesului nemotorizat în zona staţiunii turistice de interes local Secu“, proiectul fiind finanţat prin Programul Operaţional de Asistenţă Tehnică 2014-2020, în care primăria este parteneră cu Agenţia pentru Dezvoltare Regională Vest. Valoarea totală a investiţiei este de una destul de mare, 90.229.211, 51 lei, din care, pentru construcţii şi montaj, suma alocată este de 72.582.184,70 lei.
Potrivit documentaţiei tehnice a acestui amplu proiect, cu multe zerouri, durata de realizare a lucrărilor este estimată la 24 de luni. Datele proiectantului arată faptul că branşarea conductei de aducţiune se va face în conducta de distribuţie a apei existentă pe strada Rozelor din Reşiţa, „cartierul general al gospodăriei de apă“ fiind stabilit în staţiunea Secu, pe un teren al primăriei, cel mai probabil în zona Pontoanelor/Şură. Proiectul mai prevede amenajarea unei piste pentru biciclişti, adiacentă părţii carosabile a DJ 582B, foişoare, bănci şi coşuri de gunoi. „În prezent, staţiunea Secu nu dispune nici de un sistem de alimentare cu apă, nici de un sistem de canalizare menajeră, lucru care afectează în mod direct confortul turiştilor şi vizitatorilor, cu efecte asupra dezvoltării turistice şi economice a zonei.“, a precizat primarul Ioan Popa în referatul de aprobare.
JCS-Nicoleta Moraru