Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Municipalitatea s-a pregătit din timp pentru înfrumuseţarea oraşului cu mai multe specii de flori.Cu o floare nu se face primăvară, s-ar spune. Dar dacă nu e vorba de o floare, ci de 150.000? Evident, nu vă aşteptaţi ca, odată cu încălzirea vremii, să vedeţi brusc, peste noapte, 150.000 de flori (dintre care 70.000 sunt plante de vară) pe străzile şi în parcurile reşiţene.

Cifrele reprezintă totalul florilor care sunt puse, anual, în municipiu, iar vestea cea bună este că, datorită noii sere a municipalităţii, autorităţile nu vor mai cheltui pentru a cumpăra material floricol, acesta fiind produs în totalitate la noi.

În momentul de faţă, florile care au fost plantate în decembrie, vor fi aduse în oraş cam prin luna aprilie, de fiecare dată în oraş ajungând cam în jur de 7.000, care sunt puse pe stâlpi, iar alte aproximativ 15.000 fiind date diferitelor instituţii, asociaţii de proprietari etc.

În plus, florile ar putea aduce Reşiţei şi ceva venituri. Potrivit Ralucăi Hollschwandner, şef de sector, excedentul se comercializează cu 1-2 lei, aşa cum este cazul panseluţelor şi bănuţilor, respectiv 2-2,5 lei în cel al muşcatelor, dar mai avem şi salvie, şi crizanteme, şi multe alte plante ornamentale.

Antoniu Mocanu