Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – La Reșița a avut loc „Cupa de Vis” la tenis de câmp, competiție rezervată seniorilor pasionați de acest sport. Este a doua ediție a concursului, dar prima ce are loc în sală.

Aproximativ 30 de jucători din Reșița, dar și din alte orașe s-au întrecut în proba de dublu. De asemenea au fost prezenți jucători ai orașului sârbesc, Ada. Pasionații de sport din Ada au fost încântați că au putut lua parte și la întrecerile de tenis de câmp, colaborarea cu reprezentanții sportului din Reșița începând cu ani în urmă, în primul rând cu înotătorii de la Clubul Sportiv Școlar din Reșița.

Radovan Tešić, directorul Clubului Sportiv din Ada, a spus: „Prietenia dintre Ada și Reșița s-a format cu 10 ani în urmă, la Gărâna vin de câțiva ani și suntem foarte mulțumiți de acest turneu de iarnă. Nu a contat rezultatul final, în primul rând ne-am dorit să participăm și să ne întâlnim. Această prietenie a început datorită înotului, iar acum continuăm cu tenisul. Suntem foarte mulțumiți de ceea ce ne oferă Reșița și sperăm ca această colaborare să dureze cât mai mult timp”.

Singura femeie din competiția „seniorilor” a fost reșițeanca Adina Schuster: „Ne bucură organizarea acestei competiții și doresc să le mulțumesc celor de la Consiliul Județean Caraș-Severin pentru sprijinul pe care ni l-au acordat cu Sala Polivalentă. Turneul s-a desfășurat pe durata a trei zile, cu participarea a patru jucători din Serbia, unul de la București, iar restul sportivilor fac parte din Asociația Județeană de Tenis Caraș-Severin. Nu a fost ușor să fiu singura femeie din concurs, dar eu sunt obișnuită. De ani de zile joc cu băieții și mă bucur că m-au acceptat în acest turneu, cu toate că sunt un pic mai slabă din punct de vedere fizic. Dar am făcut față”.

Prezent la această competiție a fost și directorul Școlii Gimnaziale Nr.2 din Reșița, prof. Marius Șandru, pasionat de tenis de câmp și implicat activ în organizarea competiției: „Ne-am gândit ca și iarna să avem un turneu, în afară de cel tradițional de zgură din vară și de cel de pe iarbă de la Gărâna. AJT-CS a organizat acest turneu, concurs care a fost împărțit în patru grupe. Primele două grupe au avut câte patru echipe de dublu, iar ultimele două au avut câte trei echipe. Nivelul valoric al turneului a fost unul de amatori, dar printre participanți s-au găsit și colegi care au jucat tenis în tinerețe. La nivelul la care ne-am găsit la acest turneu, importantă a fost mișcarea. Practic acest sport de aproximativ zece ani”.

Și fostul fotbalist de top al Reșiței, Sandu Rocco, este un practicant al tenisului de câmp cu multe locuri pe podium la nivel de amatori. La final s-a impus perecehea formată din Relu Dinculeasa și Silviu Voinea. Competiția a fost organizată de Asociația Județeană de Tenis, cu sprijinul Consiliului Județean Caraș-Severin.