Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Asta după blocarea înfiinţării unei comisii de anchetă a deceselor COVID-19, de către parlamentarii coaliţiei de guvernare! 

După votul negativ dat de parlamentarii şi senatorii coaliţiei de guvernare la propunerea PSD de înfiinţare a unei comisii de anchetă privind datele pandemiei de COVID-19, senatorul cărăşean loveşte în punctul sensibil, transparenţa sau lipsa de transparenţă mai degrabă de care dau dovadă aceştia.

Pe contul său oficial de Facebook susţine că prin acest vot negativ se arată ţării că promisiunea transparenţei totale a fost o minciună cinică: „Vor să ascundă în continuare adevărul milioanelor de români pentru a-i ține în continuare captivi pe baza unor date secrete! Votul lor este însă și dovada supremă că le este groază de reacția oamenilor. Mai ales că, potrivit presei, raportul Ministerului Sănătății privind decesele COVID-19 este gata, dar noului ministru îi este teamă să îl facă public! Și asta, deoarece pe lângă cei 2.300 de morți în plus, apar alte 3.000 de decese neraportate! 3.000 de morţi cu diagnostic secundar COVID-19, despre care nu s-a știut până acum! 5.300 de decese în plus față de statisticile oficiale! Aceasta este realitatea îngrozitoare pe care actuala guvernare vrea să o ascundă românilor! Din acest motiv, înființarea comisiei de anchetă propusă de PSD era soluția justă și necesară! În România, însă, în guvernarea apostolilor transparenței, ascunderea adevărului a devenit politică de stat! Au promis transparență totală. Și au votat pentru blocarea comisiei parlamentare de anchetă privind decesele COVID-19. (…) Cu PNL și USR, România de azi înseamnă secretomanie, incompetență agresivă și multă prostie consolidată“.

Mocioalcă argumentează că românii au dreptul să ştie adevărul, iar „transparenţii“ care au votat în mod ruşinos împotriva înfiinţării acestei comisii de anchetă au datoria morală să dea răspunsuri şi vinovaţii să plătească.

JCS-A.G.