Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Indiferent de motiv, refuzul semnării procesului verbal de constatare a contravenției nu va mai avea nicio însemnătate legală!

Poliția județului transmite participanților la trafic că au apărut modificări legislative legate de procedura comunicării procesului verbal de constatare a contravenției. Mai exact, indiferent dacă refuză sau nu semnarea procesului verbal, se consideră că cel vizat a luat la cunoștință de respectivul document, cu condiția ca agentul constatator să aibă o înregistrare făcută cu mijloacele de înregistrare din dotare. Cei în cauză nu-și vor mai primi documentele acasă, ci se vor vedea nevoiți să le ceară de la unitatea emitentă.

„Potrivit noilor reglementări legislative, prevăzute de O.U.G nr. 84/2024 pentru modificarea şi completarea unor acte normative în scopul creșterii siguranței rutiere, procedura comunicării procesului-verbal de constatare a contravenției, în cazul refuzului de primire a documentului din partea contravenientului, se modifică. Astfel, în cazul în care contravenientul refuză primirea procesului-verbal, deși este prezent la încheierea acestuia, polițistul poate înregistra refuzul prin mijloacele audio-video din dotare. Înregistrarea acestui refuz va fi menționată în documentul de constatare, iar procedura de comunicare a procesului-verbal se consideră îndeplinită pe loc. Această modificare aduce cu sine eliminarea obligației unității din care face parte agentul constatator de a comunica la domiciliul contravenientului un exemplar al procesului-verbal. În schimb, contravenientul va trebui să solicite o copie a documentului unității din care face parte agentul constatator, dacă dorește să o obțină ulterior.“, transmite Poliția județului.

JCS-A.M.