Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEŞ – Vela a pus Poliţia în alertă, hoţii au fost prinşi! Magazinul Kaufland din Caransebeş a fost spart ieri dimineaţă, iar seiful din incinta casei de schimb valutar din Kaufland a fost furat în 38 de secunde, înainte de minutul necesar declanşării alarmei!

Operaţiune ca în filme miercuri dimineaţă la ora 4, în supermarketul din Caransebeş. Doi indivizi, unul cărăşean din satul Măgura, din apropiere de Oţelu Roşu, celălalt din Arad, ambii întorşi recent din Italia şi Germania, unde au mai suferit condamnări, au spart, prin efracţie, Kauflandul. Şi tot prin efracţie şi casa de schimb valutar din interior.

După declanşarea alarmei, poliţiştii s-au mobilizat exemplar, au identificat autoturismul folosit la spargere şi au supravegheat zona unde s-au ascuns cei doi, mai exact satul Măgura, până azi dimineaţă. Neinspiraţi, cei doi hoţi au plecat de la casa unde s-au adăpostit şi au fost opriţi în trafic, în maşină găsindu-se o parte din suma de bani furată.

„Poliţiştii au constatat şi că maşina esta avariata pe partea pe unde au târât seiful, iar cei doi au fost întorşi din drum. Azi, la prima oră, cu mandat de percheziţie, s-a mers la casa celui care stă în satul Măgura, de lângă Oţelu Roşu. Aici au fost descoperite rămăşiţele arse ale hainelor pe care le-au purtat la comiterea spargerii, o geacă au ascuns-o într-un pod dar a fost ridicată, iar restul sumei de bani era îngropat în curte, în mai multe borcane. Cei doi indivizi au fost conduşi la audieri. Ei au venit recent din străinătate unde au mai avut condamnări pentru diverse infracţiuni. Se fac cercetări, ancheta continuă“, ne-a declarat prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Caransebeş, Maria Colţan.

JCS- Nina Curiţa