Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Marcel Vela susţine că vor fi invitate la audieri persoanele care pot da detalii despre miting.

Comisia de Apărare, Ordine Publică și Siguranță Națională din Senat va solicita președintelui Senatului aprobarea desfășurarii activității comisiei astfel încât să fie demarate proceduri de audiere, de analiză a ceea ce s-a întâmplat vineri seara în Piața Victoriei.

„Vom invita la audieri persoanele care pot da detalii despre miting, și o să începem cu prefectul Capitalei, apoi cu șeful dispozitivului de jandarmi din Piața Victoriei, apoi conducerea Jandarmeriei și, în final, dna ministru Carmen Dan, pentru a găsi cauzele acestui efect nedorit, care a pus într-o lumină proastă Jandarmeria, un miting de protest civilizat și, cel mai grav, a pus într-o lumină proastă România. Nu dorim să facem o anchetă pe zona penală, aceasta aparține organelor de anchetă, dorim doar detalii de la cei care au participat pentru a găsi cauzele care au dus la această situație jenantă pentru România în plan extern. Păpușarii, regizorii, sunt dincolo de interlopii care s-au dedat la fapte de violență, dincolo de cei care au dat ordine mai mult sau mai puțin regulamentare legate de intervenția jandarmilor. Încercăm să facem lumină într-o situaţie care a aruncat o pată neagră pe România“, ne-a declarat şeful Comisiei de Apărare din Senat, Marcel Vela.

Senatorul liberal mai susţine că nu crede că „jandarmii își părăsesc doi camarazi în mijlocul mulțimii și stau pasivi la 50 de metri distanță. Deci cineva a avut tot interesul ca jandarmii să fie aduși într-o situație de reacție emoțională. Cineva care a dat ordinul să fie împrăștiate gaze, o să vedeți că jandarmii nu aveau măști, inclusiv jandarmii au suferit“.

1 Comment

  1. rica venturiano Reply

    nu stiu ce a descoperit Vela ?
    important este ca ei(toti) se tin de contradictii, se joaca de-a viata parlamantara, se joaca de-a statul paralel…pe bani frumosi, pe pensii speciale, pe vacante lungi chiar foarte lungi, pe saptamana de lucru de 3 zile si in rest ….rezultatul se vede, zero taiat pe patru.
    in fapt nici nu ma intereseaza ce se desopera si ce se comenteaza dupa…de ce nu se previne ?
    oricum rezultatul este o saracie generalizata, suntem o colonie in care nu putem face mai nimic…rezultatele guvernarii se vad, rezultatele opozitiei se vad, rezultatele jandarmeriei se simt…, si cu asta ce-am facut ?(C.Tanase )

Adaugă comentariu