Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Sindicaliştii din societatea reşiţeană solicită implicarea autorităţilor pentru salvarea situaţiei.

Conducerile Sindicatului Reşiţa 1771 şi Uniunii Judeţene a CNSLR Frăţia Caraş-Severin au solicitat prefectului Silviu Hurduzeu, printr-o adresă, convocarea unei şedinţe extraordinare a Comisiei de Dialog Social.

În opinia preşedintelui CNSLR Frăţia Caraş-Severin, Jivomir Tovladiat (foto), importanţa şi impactul economic pe care UCM Reşiţa îl determină la nivel naţional fac imperios necesară şi intervenţia instituţiilor economice ale statului, în maniera asemănătoare procedurilor abordate în ultimul timp pentru alte obiective economice de interes naţional.

„Dorim rezolvarea acestei situaţii în mod civilizat, pe calea dialogului social, fără manifestări de forţă şi ieşiri în stradă din partea celor afectaţi de dificultăţile economice. Încercăm, astfel, să evităm apariţia unei situaţii după un model ce este pe cale să devină cronic în România, cu stări tensionate ce determină convulsii sociale de o intensitate şi de o manieră tot mai greu de controlat“, a declarat Jivomir Tovladiat.

Pentru ca lucrările Comisiei de Dialog Social să se desfăşoare în condiţii de maximă eficienţă, sindicaliştii propun ca la şedinţă să participe şi proprietarul majoritar al INET A.G., acţionar majoritar la UCMR, firmele implicate în procedura de insolvenţă a companiei, conducerea executivă a S.C. UCMR S.A., parlamentarii de Caraş-Severin, reprezentanţi ai ministerelor implicate direct în economie, cum sunt Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale, al Finanţelor Publice, Ministerul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri, dar şi ai ANAF.

Data desfăşurării acestei şedinţe urmează să fie stabilită de comun acord cu toate părţile implicate. La S.C. UCMR S.A. mai lucrează, în prezent, circa 2.000 de salariaţi.

Adaugă comentariu