Caraş-Severin, Romania

BERZASCA – Canicula a adus secetă pe Clisura Dunării, dar nu de apă, ci de turiști!

Primarul comunei Berzasca, Petru-Nicolae Furdui, ne-a declarat: „Turismul pe Clisura Dunării în acest moment nu este extraordinar. A început timid. Probabil din cauza alegerilor și a caniculei, dar sperăm ca în săptămânile viitoare turismul să își revină!“

Însă hai să venim și cu vești bune. Cetățenii comunei se vor bucura de multe proiecte care sunt în desfășurare. Edilul ne-a informat că are în plan o sumedenie de proiecte pentru dezvoltarea comunei. Prin “Anghel Saligny”, primarul are în vedere două proiecte majore. „Este vorba de modernizarea străzilor din localitatea Liubcova, unde vechiul contract a fost reziliat, deci proiectul este momentan scos la licitație, precum și de modernizarea rețelei de apă și a stației de tratare a apei în comună, proiect de asemenea scos la licitație.“, a spus Furdui.

De asemenea, prin Compania Națională de Investiții, este scoasă la licitație construcția unei baze sportive. În plus, prin Planul Național de Redresare și Reziliență, există un proiect pentru dotarea școlilor cu echipamente, mobilier și o sală de sport, precum și pentru Centrul Comunitar Bigăr pentru asistență medicală, dar și un centru de colectare voluntară a deșeurilor. „Valoarea totală a acestor proiecte se ridică la peste 15 milioane de lei.“, a adăugat primarul Furdui.

JCS-Denis Dutca