Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Sportivul Sebastian Nițu (16 ani) va lupta pentru o medalie la Campionatele Naționale de tineret la box, programate în perioada 9-15 martie!

Anul 2020 a început bine pentru secția de box de la Clubul Sportiv Municipal Reșița. Pugilistul Daniel Anca a cucerit deja medalia de bronz la seniori.

„L-am pregătit destul de bine pe Sebastian Nițu pentru concurs, iar acesta a fost anul trecut vicecampion național la juniori. Acum va concura la tineret și sperăm să repetăm măcar performanța realizată anul trecut. Poate chiar și mai bine. Se vede pe el că este determinat să câștige, a muncit mult. Pe data de 8 martie am plecat la Giurgiu, iar concursul se va desfășura în perioada 9-15 martie”, a spus antrenorul Adrian Mărcuț.

Pugilistul Sebastian Nițu a spus înainte de concurs: „Sper să obțin un rezultat cât mai bun, adică să urc pe podium. Ar fi extraordinar să obțin locul I. Pregătirea am început-o în luna ianuarie și pot să spun că sunt pregătit, chiar mai pregătit față de anul trecut când am devenit vicecampion național la juniori. Voi concura la categoria 69 de kg”.

Referitor la prima parte a anului, antrenorul Gheorghe Radu a precizat: „La Campionatul Național de seniori de la Iași, sportivul Anca Daniel a obținut bronzul la categoria grea. A avut o evoluție bună și sperăm ca la Campionatele Naționale de tineret, la U22, să obțină iar o medalie. Poate vom avea parte de o surpriză plăcută și va câștiga medalia de aur.

JCS-Ștefan Moraru