Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Cea de-a 7-a ediție a competiției „Cheile Nerei Mountainbike & Trail Run“ va avea loc în 8-9 iunie 2024!

Consecventă scopului în care a fost înființată, Asociația Sportivă „Cheile Nerei“ revine în acest an cu o nouă ediție a evenimentului caritabil pe care îl organizează în Sasca Română și împrejurimi. Deocamdată, a fost confirmat doar faptul că ediția cu numărul 7 va avea loc în al doilea weekend al lunii iunie, urmând ca detaliile despre program și traseu să fie publicate, pe măsură ce vor fi definitivate, pe pagina de Internet sascabike.ro și pe contul de Facebok al evenimentului.

Prima ediție a competiției a avut loc în 2014, când membrii Clubului Kiwanis din Timișoara căutau metode de finanțare a proiectului „Ei Merită Ajutor“ (E.M.A), pentru achiziția unor echipamente pentru Spitalul „Louis Țurcanu“, cel mai important spital de copii din vestul țării. Până azi, în cadrul acestui proiect au fost donate, în ultimii 10 ani, echipamente în valoare totală de 316.000 lei, a precizat Daniel Kostyal, unul dintre membrii fondatori ai Asociației. „Și continuăm să ne implicăm activ, marcând o nouă etapă în parteneriatul cu Spitalul de Copii «Louis Țurcanu». Într-un gest menit să contribuie la sprijinirea serviciilor medicale, Asociația a donat un kit BioFire Respiratory, instrument destinat diagnosticului rapid al infecțiilor respiratorii, în valoare de 33.000 lei, suma de bani fiind strânsă cu ajutorul sponsorilor si participanților la competiția sportivă «Cheile Nerei Mountainbike & Trail Run».“, a precizat acesta.

Asemeni edițiilor anterioare, pe lângă concursul de mountain bike și alergare montană, la Sasca Română va fi organizat și un concert în aer liber. Evenimentul își va păstra caracterul caritabil de până acum, întregul profit realizat urmând să fie alocat și de această dată susținerii proiectului E.M.A.

JCS-Walter Fleck