Au trecut mai bine de 20 de ani de la Revoluţia din 1989. Peste două decenii de libertate şi tot atâtea de neînţelegeri, mâhnire şi controverse.
Toţi aceeia care au luptat la Revoluţie, precum şi urmaşii celor ce au pierit pentru o Românie liberă şi au reuşit să dovedească acest lucru, având girul unei comisii naţionale, primesc din partea statului indemnizaţii reparatorii suficient de substanţiale pentru a trăi, dar nu şi pentru a se putea uita momentele grele prin care au trecut.
Totuşi, apar noutăţi în acest domeniu. Conform Legii nr.391/2009 privind aprobarea OUG nr.84/2009 pentru prorogarea termenului prevăzut de la art. 9 alin 1 din Legea recunoştinţei faţă de eroii martiri precum şi faţă de persoanele care s-au jertfit la evenimentele din 1987 de la Braşov, se prorogă până la data de 30 aprilie 2010 inclusiv, momentul până la care SSPR poate elibera noile certificate doveditoare ale calităţii de revoluţionar.
„După această dată, persoanelor care nu au obţinut certificatele tip nou le încetează plata drepturilor stabilite în temeiul Legii nr.42/1990. În acest sens s-a pronunţat atât Ministerul Muncii, cât şi «S.S.P.R. din Decembrie 1989»“, a spus Cătălin Bîcleşanu, directorul coordonator al Casei de Pensii Caraş-Severin
Anca Preda