Caraş-Severin, Romania

MOLDOVA NOUĂ – De comun acord cu producătorii şi comercianţii, în perioada desfăşurării lucrărilor de modernizare a Pieţei Agroalimentare din Moldova Nouă – Oraşul Nou, desfacerea şi comercializarea produselor se va face în alte două locaţii. Piaţa nu a mai fost modernizată din anii ‘90, mesele pentru expunerea produselor datând din anii de tristă amintire a epocii comuniste!

Unul din cele mai aşteptate proiecte, deşi mai toate au în comun aceleaşi elemente, respectiv nevoia de reparaţie, reabilitare şi/sau modernizare, în pas cu anii pe care-i trăim, este modernizarea Pieţei Agroalimentare din cartierul Oraşul Nou. Deşi nu locuiesc în oraşul din Clisura Dunării, încă îmi aduc aminte de vacanţele petrecute aici în copilărie, piaţa păstrând în memoria mea imaginea fructelor şi a verdeţurilor proaspete de sezon, frumos aşezate spre vânzare de precupeţii de pe sate, care mă îmbiau, de pildă, cu cireşe de pus la urechi.

În orice colţ de ţară sau de lume, piaţa este un fel de emblemă a prosperităţii, un obiectiv important, aşa cum subliniază şi edilul Adrian Torma, care accentuează necesitatea reamenajării şi modernizării prin prisma faptului că din anii ‘90 nu s-au mai făcut lucrări serioase. Şi cum toată lumea merge la piaţă, nu a fost loc de „contra“ când s-a supus la vot acest proiect în consiliul local, toate partidele politice susţinând necesitatea modernizării ei.

Proiectul, în valoare de 220.000 lei, prevede următoarele lucrări: înlocuirea pardoselii betonate cu gresie de trafic intens şi dirijarea apelor pluviale; împrejmuire piaţă cu zid de protecție; reabilitare acoperiș prin igienizarea tablei şi vopsirea grinzilor; achiziționarea a 50 de mese pentru expunerea mărfii, mesele de tristă amintire din vremea comunismului urmând să fie înlocuite. Primarul a anunţat că se vor efectua suplimentar şi lucrări adiacente pieţei: reabilitare zonă acces dinspre Aleea F. Gliselini si blocul 33 cu pavaj si rigole scurgere ape pluviale; betonare parcare acces din zona blocului 27, zona acces comercianți Piaţa Agroalimentară.

De comun acord cu producătorii si comercianții, piaţa va funcţiona în perioada lucrărilor în zonele adiacente. Astfel, după cum a specificat Torma, producătorii agricoli îşi vor comercializa produsele pe Aleea F. Gliselini, iar comercianţii, pe platoul din faţa Şcolii Generale Nr. 3. Se preconizează ca în jurul datei de 15 iunie, oamenii să-şi poată face din nou piaţa din locaţia obişnuită, îmbrăcată în haine noi.

JCS-Alexandra Gorghiu