Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEȘ – De mai bine de o lună de zile, constructorii timișoreni care au câștigat licitația s-au pus pe treabă!

Cine circulă în prezent pe strada C.D Loga din Caransebeș poate vedea schelele înălțate pe această parte a Colegiului Național cu același nume. Constructorii au dat jos vechea tencuială, au curățat zidurile și au început să aplice noua tencuială, nu înainte de a-și lăsa câteva repere pentru a putea respecta elementele ce fac parte din fațada imobilului, condiție impusă de statutul de monument istoric al imobilului. Potrivit reprezentanților municipalității, de săptămâna viitoare va fi montată schela și pe partea clădirii de pe strada Ardealului, urmând ca și acolo să înceapă refacerea fațadei, în acest sens pietonii fiind sfătuiți să ocolească acea parte de trotuar.

„Era nevoie urgentă de reparații capitale la fațadă, sper să iasă bine, am înțeles că și constructorul este unul serios”, a explicat primarul Felix Borcean.

Conform contractului, lucrările trebuie să fie finalizate până la începutul anului viitor, ceea ce înseamnă că noul an școlar va începe la „C.D. Loga” cu constructorii lucrând la fațadă. Municipalitatea va plăti din bugetul local peste 1,8 milioane lei inclusiv TVA pentru această lucrare.

Colegiul Național „C.D.Loga”, Liceul Pedagogic așa cum îl cunosc caransebeșenii, a fost construit în jurul anului 1900 și etajat în 1925, fiind inclus în categoria monumentelor istorice de importanță B, clasa de importanță II.

R.M.