Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Deocamdată, testele le fac simptomaticii şi persoanele cu care aceştia vin în contact, sperându-se ca de săptămâna viitoare să se poată face teste pentru toţi cei care vor!

După îndelungi aşteptări, începând de astăzi, 17 iulie 2020, aparatul RT PCR din dotarea Spitalului Judeţean de Urgenţă Reşiţa a început să funcţioneze. Acest lucru este deosebit de important în combaterea răspândirii coronavirusului, deoarece vor veni mai repede rezultatele testelor efectuate, având astfel posibilitatea de a identifica şi izola mai rapid eventualele focare.

Vineri au fost efectuate deja 65 de teste pentru persoanele din anchetele epidemiologice ale Direcţiei de Sănătate Publică. De săptămâna viitoare, se speră că se pot face teste pentru toţi cei care doresc, evident contra cost.

Şi la şedinţa Consiliului Judeţean din această săptămână, preşedintele Silviu Hurduzeu spunea că le-a sugerat celor de la SJU să facă teste contra cost, iar din banii încasaţi să poată fi cumpărate alte teste în aşa fel încât numărul persoanelor testate să fie cât mai mare.

Începând de săptămâna viitoare, va intra în vigoare legea carantinării şi izolării, dar până atunci, prefectul Cristian Gâfu lansează un nou apel către cetăţenii judeţului şi îi îndeamnă să poarte măşti de protecţie, să respecte normele igienice şi să practice distanţarea socială, pentru că respectând aceste reguli, cetăţenii ajută decisiv autorităţile statului să limiteze răspândirea SARS CoV-2.

JCS- Nina Curiţa